XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Underhåll bilens luftkonditioneringssystem gör det möjligt att fungera vid alla tidpunkter och i alla väder. System som inte är väl underhållna kan läcka köldmedel eller vara helt nonfunctioning.

Funktioner

Luftkonditioneringssystemet använder ett komplext system av slangar i kombination med en luftkompressor, kondensor, mottagare / torktumlare och förångare, som fungerar tillsammans för att kyla bilen. En enda problem eller läckage vid en enda punkt i kedjan kunde hålla luftkonditioneringen inte fungerar.

överväganden

Många butiker erbjuder en årlig luftkonditionering tjänst, under vilken systemet inspekteras för läckor och köldmediet är toppad, om det behövs. Denna tjänst ger trygghet, men du kan också kontrollera det allmänna tillståndet i systemet hemma med hjälp av med hjälp av en luftkonditioneringen top-off-kit, finns på bildelar butiker.

Varning

Köldmediet som används i en bils luftkonditioneringssystem hålls vid ett mycket högt tryck. Anslut aldrig till i överkant serviceporten, som är nära botten av motorn. Om service din luftkonditionering genom att lägga till köld, ansluta till den låga sidan hamnen, nära toppen av motorrummet.

missuppfattningar

Luftkonditioneringen är inte bara för sommaren. Du bör också använda luftkonditioneringen på vintern, för att hålla kompressorn smörjas. Kör luften på vintern kan också hjälpa rensa bort fönster som imma på insidan.

fördelar

Regelbunden luftkonditionering tjänsten kommer att förhindra viktiga komponenter som kondensorn eller kompressorn inte på grund av brist på köldmedium eller olja.