XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Vad är TBE på en LCD-TV?


TBE står för triple boll effekt. Det är en term som används för att beskriva rörelseoskärpa problem några HDTV har med visning av höghastighets åtgärder, till exempel när en boll sparkas i sportprogram.

Betydelse

Trippel bollen effekten är en rörelseoskärpa problem som är mest märkbar i visning av sportevenemang, när bollen rör sig snabbare än skärmens uppdateringsfrekvens. Detta skapar en illusion av tre kulor, eller en boll som alltför förvrängd eller utsträckta.

Identifiering

Medan begreppet TBE kan användas för att beskriva rörelseoskärpa och uppdatera problem ränta på alla HDTV är det oftast används när man diskuterar problem med vissa Samsung-tv, särskilt Samsung LNT 71 och LN-T 69 serie LCD-TV. På dessa modeller är problemet mest märkbara när "Motion Plus" -funktion, ironiskt nog en funktion bildstabiliserings är aktiverad.

Lösning

Samsung släppt en firmware-uppdatering för TV-apparater som visar TBE, tillsammans med en uppsättning riktlinjer för hur man använder Motion Plus-funktionen på ett sätt som minskar problemet. Företaget rekommenderar att användarna bara aktivera Motion Plus när du tittar på sportevenemang med snabba rörelser, och att funktionen sättas till medium eller låg inställning.