XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Post Office Protocol har varit en standard för kommunikation mellan e-postprogram och servrar som värd e-post i årtionden. Internet Engineering Task Force har erkänt POP3 som den nuvarande standarden för detta protokoll sedan 1996. Om du använder Hotmail, Yahoo eller Gmail som din e-postleverantör, har du tillgång till dina e-postkonton via POP3.

Fungera

Den tredje versionen av Post Office Protocol är en teknik som gör att datorer och program för att interagera med servern som lagrar dina e-postkonton. POP3 tillåter program som Outlook eller Thunderbird för att hämta dina e-postmeddelanden till din lokala dator, mobiltelefon eller annan mobil enhet. POP3 erbjuder ett alternativ till att kontrollera din e-post via webbläsaren. Många webbläsarbaserade e-postleverantörer, t.ex. Gmail, ger också POP3-åtkomst till dina e-postkonton.

fördelar

Du kan hålla dig uppdaterad med flera e-postkonton från flera e-postleverantörer, med hjälp av en klient som bygger på POP3 för att kontrollera din e-post. Således sparar du tid du skulle ha använt navigera till flera webbplatser för att kontrollera din e-post. Program som Thunderbird inkluderar konfigurationer som automatiskt kommer att kontrollera och uppdatera dig om nya e-postmeddelanden som tas emot via POP3. Dessutom, POP3 e-postklienter hämta meddelanden direkt till datorn så att du kan ha två kopior, om du också lämna din e-post på servern, och kan ta din e-post med dig via flyttbara media såsom en USB-enhet.

Användande

För att få tillgång till en POP3-e-postkonto för att kontrollera din e-post från ett program som Outlook eller ens tillgång till ytterligare e-postkonton från ditt Gmail-konto, måste du skriva in din e-postserver för POP3-adress, ditt användarnamn och lösenord så att e-postprogrammet kan komma åt avsändande servern. Ofta är en server POP3-adress "pop.domain.com" eller "mail.domain.com", där "domain.com" representerar en riktig e plats. Ditt användarnamn är ofta hela din e-postadress eller helt enkelt i början av din e-postadress innan "@" tecken, och ditt lösenord är samma som du använder för att logga in på ditt e-post via webbläsaren.

överväganden

Även POP3 ger ett standardiserat sätt för e-postprogrammet för att hämta meddelanden från servern, inte även innehåller funktioner för att skicka meddelanden. Därför måste du också antingen input e-postservern Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) adress eller använda IMAP istället. IMAP är en teknik som möjliggör tvåvägskommunikation mellan datorn och fjärrservern som är värd för ditt e-postkonto.