XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Utrustningslista för en grundskola TV Studio


Inrätta en grundskola tv-station kan vara ett effektivt och roligt sätt att få utbildning till livet för studenter. Den kompetens och disciplin som krävs för att planera, manus, nuvarande och tekniskt producera en TV-sändning kan hjälpa elever i andra områden av lärande, såsom förståelse, läs- och skrivkunnighet, datorgrafik och matematik. För att ställa in en TV-station, kommer en grundskola behöver grundläggande video, ljud, inspelning, belysning och redigeringsutrustning.

Studio och belysning

Skolan kommer att behöva ett utrymme för att hysa tv-studio och utrustning. Rummet bör vara väl ventilerat, för att klara värmen studioljus, och bör innehålla massor av eluttag för alla TV-station utrustning. Studioljus ger ett mer professionellt utseende till sändningar, men moderna videokameror fungera bra i naturlig eller standardrum belysning också.

Video

En grundskola TV station behöver en eller två standard eller HD-videokameror monterade på stativ, eller om kameran behöver röra sig under sändning eller inspelning på Dolly, som är hjul står.

Audio

Handhållna mikrofoner eller clip-on mikrofoner är ett måste för att säkerställa att presentatörer, intervjuare och intervju kan höras ordentligt. Kamera operatörer kommer också att behöva hörlurar, kopplade till ett intercom-system, så att de kan ta emot instruktioner från tillverkaren eller regissör.

Inspelning och PlayOut

Grundskolan bör investera i en DVD-spelare för uppspelning förinspelade poster, och en DVD-inspelare för inspelning studion produktion. Skolan kommer att behöva en av varje för att möjliggöra inspelning och uppspelning ut samtidigt. DVD-utrustningen kommer att ansluta till redigering och transmissionsutrustning.

Redigering och Transmission

En grundläggande TV-studio kräver en ljudmixer, en video switcher och en grafisk dator - en vanlig stationär dator eller laptop som kör en sändningsgrafikprogram. Dessa tre punkter ansluter för att bilda navet i skolans TV-station, vilket gör att produktionspersonalen att välja, blanda och redigera alla video och ljud. Den sista delen av utrustning som behövs är en RF (radiofrekvens) omvandlare för att överföra den studion utmatning till resten av skolan via dess kabelsystemet.

kablar

Skolan kommer att behöva en rad kablar för att ansluta alla studio broadcast-utrustning, inklusive ljud-in, ljudutgång, video-in, videoutgång, VGA (Video Graphics Array) och RF-kablar. Kabel anslutningstyper varierar beroende på studioutrustning.