XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Typer av gänglåsning


Gäng är föreningar som tillämpas på skruvar och muttrar för att förhindra dem från att bli löst över tiden. Vanligen används i fordons- och industritillämpningar, förhindrar hårdvarufel på grund av värme och vibrationer fastsättning. Även om det finns många företag som erbjuder Gäng föreningar, kan de delas upp i fyra kategorier: låg hållfasthet, medium styrka, hög hållfasthet och specialiserade föreningar.

låg hållfasthet

Låghållfast gänglåsning är normalt konstruerade för små skruvar och fästelement upp till 1/4 av en tum i diameter. Fästanordningen kan avlägsnas utan att skadas vid användning av låghållfast gänglåsning.

Medium Styrka

Medelstark gänglåsning är avsedd för fästelement upp till 3/4 av en tum i diameter. Det anses vara den allmänt ändamål gäng som du kan använda i de flesta applikationer där man vill säkra en fästanordning men ändå kunna ta bort den.

Hög styrka

Höghållfast gäng är avsedd för stora fästelement upp till 1 tum i diameter. Det är permanent i formuleringen och inte utformad så att fästanordningen som ska tas bort. Det har också värmebeständiga egenskaper. Exempelvis motstår Permatex höghållfasta gäng temperaturer så höga som 300 grader F. Detta gör höghållfast theadlocker ett bra val för applikationer som upplever kraftiga stötar och vibrationer, såsom stötdämparbultar.

specialiserade tillämpningar

Permatex, MG Chemicals och andra Gäng företag erbjuder formler för särskilda ändamål. Till exempel gör MG Chemicals uppsugning höghållfast gäng som hjälper binder två muttrar tillsammans. Permatex erbjuder en hög värme höghållfast gäng som har fått betyget till 450 grader F, vilket gör den idealisk för användning i närheten av en bil avgassystem.