XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Tecken på en skadad Transmission


Tecken på en skadad transmission är mycket tydligt. Detta betyder inte att ägarna kan peka ut den exakta orsaken till en skadad sändning. Men när skador uppstår, inte överföringen svarar ordentligt när föraren skiftar växlar. Några tecken är motorn över varva medan i "drive" redskap, höga ljud eller svårigheter att växling. Genom att erkänna sådana symtom tidigt, kan föraren sluta fungera bilen för att förhindra ytterligare skador.

transmissions Care

Automatisk växellåda, som är den vanligaste typen av överföring i nordamerikanska bilar, är i allmänhet mycket tillförlitliga. De har en lång livslängd ofta överstiger 500.000 miles med minimalt underhåll. Livslängden för en automatisk växellåda kan även överstiga 500.000 mil märket genom att regelbundet byta transmissionsolja och filter vid intervaller som anges i ägarens bil eller lastbil manual. Manuella växellådor, som har blivit mindre vanligt i USA-tillverkade bilar under de senaste 20 åren, använder växellådsolja som ett smörjmedel. Byte av växellådsolja regelbundet ofta möjliggör överföring för att hålla livet i bilen. Den automatiska transmissionsolja och manuell växellåda växellådsolja är livsnerven för överföring. Enkelt underhåll av vätskor går en lång väg att minimera skadorna.

typiska tecken

Vanliga tecken på en dålig överföring inkludera svårighet i de automatiska växlar transmissions växling. Till exempel är motorn likvidation utan växling ett tecken överföringen inte flytta på rätt sätt. Ovanliga ljud kan följa skiftande problem. Dock kan ljud inte följa skiftande problem och fortfarande bör ses som ett tecken på skada. Andra symptom på en skadad transmission inkluderar svårt att flytta in i "drive" från "park", skiftande problem när motorn är kall eller varm, och motoracceleration eller stoppa svårigheter.

Diagnostisera problemet

Överföringsproblem är ofta kopplade till brist på transmissionsolja. I allmänhet kommer ägarna att hitta en mätsticka i motorrummet, även om hur man kontrollerar vätskenivån beror på märke och modell på fordonet. Ägare kan kontrollera vätske medan bilens motor är igång och transmissionen är i "park" med handbromsen. Ägare måste fylla på vätska om det mäter låg på oljestickan. Om transmissionsolja är låg, är det tillrådligt att kontrollera under bilen för läckor. Transmissionsolja är röd och lätt att upptäcka på garaget golvet. Läckande kan uppstå vid påfyllningsröret bas, transmissionens dräneringshålet, mellan motor och transmission eller axel väljar, som förbinder överföring till växlings. Automatiska och manuella växellådor är komplicerade enheter och kräver en fackman att reparera.

Halka och Park Problem

Äldre automatiska växellådor kan glida medan fordonet körs. Det är mindre av ett problem med nyare bilar, men det kan fortfarande förekomma. Halka transmissioner är uppenbara när motorn verkar rev högre eller arbeta hårdare för att uppnå en specifik hastighet. Ofta motorn varvtal högre än normalt och bil eller lastbil inte plocka upp tillräckligt snabbt. Detta kan också innefatta en en- eller två sekunders fördröjning i den automatiska växellådan ingrepp vid växling. Detta signalerar en skadad överföring eller en överföring med otillräcklig vätska. Transmissionen skadas om det i "park", men fordonet fortfarande rullar. Detta pekar på en felaktig parkering hake, som håller transmissionen i "park" redskap.