XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Skillnaden mellan Nissan Frontier och Nissan Frontier NISMO


Den andra generationens Frontier pickup var den första NISMO-märkt produkt som ska säljas i USA Medan NISMO namn kan vara obekant för den genomsnittliga amerikanska bilköpare, det är väl känt - och mycket uppskattad - av japanska auto entusiaster.

NISMO, som är en lös förkortning för Nissan Motorsport International Limited, är Nissans interna prestanda och racing division. Eftersom det grundades 1984, har NISMO framgångsrikt tävlat i en mängd olika motorsports, inklusive Super GT och racing, och producerade ett brett spektrum av prestanda delar och tillbehör till Nissan fordon. Före Frontier NISMO dock divisionens ansträngningar till stor del begränsad till den japanska marknaden.

Officiellt en trim nivå NISMO paketet förvandlas Frontier från en normal kompakt pickup på ett fordon med riktiga off-road potential.

Exteriör och interiör Mått

Frontier fanns i två storlekar: King Cab (förlängda hytten) och crew cab. King Cab versionen innehöll kompakta, bakåt gångjärn bakdörrar. Besättningen hytten lastbil hade större baksätet och full storlek, front gångjärn bakdörrar. Den NIMSO trim nivå kan fås med antingen hytt stil. Till skillnad från de flesta andra pickuper, fanns ingen regelbunden hytten version av Frontier.

King Cab lastbil mätt 205.5 inches i längd, 72,8 inches i bredd och 69,7 inches i höjd, med en 125,9-tums hjulbas. Dess last säng var 6,1 fot lång.

Besättningen hytten Frontier kan fås med antingen en 5,0-fots kort säng eller 6,1-fot lång säng. Den korta-säng versionen var samma längd och bredd som kungen Cab lastbil och hade samma 125,9-tums hjulbas. Med en höjd av 70,1 inches, men var det något högre. Den lång säng crew-cab modellen 219.4 inches lång, med samma bredd och höjd som den kortare motsvarighet. Dess hjulbas var 139.9 inches.

King Cab modellen under förutsättning att föraren och framsätespassageraren med 39,7 inches av utrymme, 58,3 av axel rummet, 55,8 tum av hip rum och 42,4 tum av benutrymme. Passagerare i baksätet fick 38,3 inches av utrymme, 54,9 inches av axeln rum, 55,0 inches av hip rum och 25,4 inches av benutrymme.

Besättningen hytten Frontier s framsäte erbjuds 40,0 inches av utrymme, 58,3 inches av axeln rum, 55,6 av hip rum och 42,4 inches av benutrymme. Baksätet förutsatt 38,7 inches av utrymme, 58,3 inches av axeln rum, 58,0 inches av hip rum och 33,6 inches av benutrymme.

drivlina

2008 Frontier fanns med två motorer: en 2,5-liters inline-fyra och en 4,0-liters V-6. Den NISMO versionen kom uteslutande med V-6.

Den mindre motorn producerade 152 hästkrafter vid 5200 rpm och 171 foot-pounds vridmoment vid 4400 rpm. Det fanns med en fem-växlad manuell eller femstegad automatlåda.

V-6 motor släcka 261 hästkrafter vid 5600 rpm och 281 foot-pounds vridmoment vid 4000 rpm. Det hände ansluten till antingen en sexväxlad stick-skift eller femstegad automat. Jämfört med sina konkurrenter, Frontier V-6 var en stand-out artist. Till exempel, under förutsättning att den 19 hästkrafter mer än Chevrolet Colorado V-6 och hela 25 mer än Toyota Tacoma s sexcylindriga erbjudande.

V-6-drivna Frontiers, däribland NISMO, kunde fås med bak-eller fyrhjulsdrift. Inline-fyra drivna lastbilar kom endast med bakhjulsdrift.

Den NISMO Package

Frontier Nismo inspirerades av off-road racing lastbilar, såsom de som blev känd genom händelser som Baja 1000 och Dakar-rallyt. Även om det inte var något snabbare än andra V-6 gränser, dess förstärkt upp chassi och fjädring gjorde det mycket mer kapabel i kuperad terräng.

Den NISMO paketet ingår Bilstein prestanda chocker speciellt avstämda av NISMO laget, glidplattor och P265 / 75R16 BFGoodrich Rugged Trail T / A off-road däck monterade på speciella 16-tums aluminiummetallfälgar. Fyra-hjulsdrivna modeller fick begränsad differentialbroms fram och bak, medan bakhjulsdrivna lastbilar fick en begränsad slip också. Alla Nismo modeller ingår en elektronisk låsning bakre differential. Dessa tillsatser ökat dramatiskt truckens förmåga att upprätthålla grepp på instabila ytor som grus, sand och snö.

Ytterligare stärka dess off-road kapacitet skulle Frontier NISMO fås med en valfri Traction paket. Denna extra stabilitetskontroll, hill-start bistå och hill-härkomst system. Liksom alla Frontier modeller, NISMO kom standard med fyrhjulig ABS.

Bränsleekonomi och prissättning

Frontier bränsleekonomi betyg var rätt i linje med andra kompakta pickuper av eran. Detta innebar att det var mer sparsam än en full-size lastbil, men inte så mycket som man kan hoppas. Handboken utrustade, inline-fyra modellen EPA-rankade på 19 mpg i staden och 23 mpg på motorvägen. Med den automatiska, dessa siffror sjunkit till 17-22.

De två-wheel-drive, var V-6 Frontier uppskattas till 15-20 med automatisk och 16-20 med manuell växellåda. De fyra-hjulsdrivna version fick en 14-19 rating med automatisk och en 15-19 rating with handboken.

När ny, Frontier hade ett utropspris på $ 16.530. Den NISMO modellen hade ett grundpris på $ 23.780. Från och med 2014, Kelley Blue Book rapporterar att alla 2008 gränser är värda mellan cirka $ 9150 och $ 16.435, beroende på vilka alternativ och konfiguration. Den NISMO modell, specifikt värderas mellan $ 13.900 och $ 15.520.