XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Skillnaden mellan en CUV & en SUV


Det kan vara svårt att initialt skilja mellan crossover utility fordon (CUV) och sport utility fordon (SUV), men ta en närmare titt och likheterna i princip slutar bortom de yttre egenskaper. Även delning härrör direkt från SUV, bygg- och huvudsakliga funktionerna hos de två fordonstyper kommer från motsatta ändar av spektrumet.

Historia

De första SUV kan spåras tillbaka till andra världskriget när fordonen används specifikt för att transportera militära trupper i tjänst. Strax därefter, fordonen blev populär på landsbygden på grund av deras off-road kapacitet. Med den ökade populariteten för SUV, tillverkare började snart bygga mer kostnadseffektiva CUVs, enligt Edmunds.com.

Konstruktion

SUV är vanligtvis utrustade med två- eller fyrhjulsdrift och åttacylindriga motorer och är byggda på en lätta lastbilschassi för sin stabilitet och styrka på och utanför vägen. Å andra sidan, är korsningar byggs på en bil plattform så att hur den fungerar och enheter liknar en bil i stället för en lastbil eller SUV. Delning typiskt är utrustade med framhjulsdrift och verka på fyra eller sex-cylindriga motorer.

fördelar

De flesta stadsjeepar är utrustade med fyrhjulsdrift, vilket innebär att alla fyra hjulen fungerar vid en given tidpunkt, vilket möjliggör de mest hållbara verksamheter. Kropparna av SUV har också en högre markfrigång, vilket gör dem väl lämpade för körning på grusvägar. Men vad SUV saknar de delning besitter. Enligt Edmunds.com eftersom CUV är byggt på en unibody chassi, är det mer bränsleeffektiv än en SUV och dess tillverkningskostnader är också sänks, vilket gör det mycket billigare för konsumenterna.

nackdelar

På grund av deras lastbil liknande konstruktion, SUVs har en relativt hög tyngdpunkt, vilket gör dem svårare att manövrera och benägna att rulla över vid byte riktningar abrupt. Deras enorma storlek gör dem också dyrare bränsle och inköpspriset för konsumenterna. Även delning gör ganska bra med bränsle och inköpspris jämfört med SUV, de har inte drag eller off-road kapacitet för de flesta SUV, enligt en artikel på AssociatedContent.com.

Marknadstrender

Under tidigare år har crossover popularitet ökat avsevärt sedan konsumenterna har insett att de kan dra nytta av betydande utrymme som erbjuds av SUV, men ändå kunna njuta av besparingar på gas inköp som erbjuds av CUVs. På grund av detta, många biltillverkare rör sig bort från tillverkning SUV och producerar mer kostnadseffektiva korsningar.