XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Olika typer av Dirt Bikes


Smuts cyklar är lätta motorcyklar som är avsedda för ridning i terräng. De flesta mönster inkluderar robusta däck och suspensioner. Smuts cyklar är gjorda för att hantera rida längdåkning över ojämn terräng som smuts, lera och stenar. Smuts cyklar finns med tvåtakts och fyrtaktsmotorer och kan ha flera olika funktioner men brukar delas in i fyra kategorier.

cross

Olika typer av Dirt Bikes

Motocrosscyklar är byggda för grusvägar med hopp och ojämn terräng.

Motocrosscyklar är konstruerade för racing i slutna kurs konkurrens. De utnyttjar encylindriga motorer som är avsedda för höga hastigheter och deras upphängningssystem måste kunna hantera hopp och snabb acceleration krävs på en motocrossbana. Motocrosscyklar är byggda ljus, utan hastighetsmätare ljus, kickstands, speglar eller elektriska start som väger cykeln ner och inte behövs på banan. Denna typ av smuts cykel har vanligtvis en lång, platt säte som gör det möjligt för föraren att flytta sin vikt snabbt för att ge mer dragkraft runt hörn. Ryttare i motocross tävlingar brukar stå så komforten är inte en stor fråga i en motocross cykel design.

enduro

Olika typer av Dirt Bikes

Enduro cyklar är utformade för längre lopp över en mängd olika ytor.

En enduro cykel liknar en cross cykel i utseende men det är avsett för en något annorlunda syfte. Med en lättare ram är endurocyklar används vanligtvis för längre lopp som kombinerar street racing med off-road racing genom svår terräng. Endurocyklar erbjuder olika funktioner än motocross cykel såsom blinkers, speglar, strålkastare och ljuddämpare som minskar motorljud så att ryttare att rida på asfaltytor. Men på grund av deras minimala personliga bekvämligheter och riklig fjädring, endurocyklar är inte riktigt lämpar sig för casual långväga väg resa.

Trail Riders

Olika typer av Dirt Bikes

Trail ryttare kan hantera spår och kuperad terräng.

Trail rider cyklar är konstruerade för att hantera långa resor genom svår terräng. De är inte avsedda för hög hastighet racing som motocrosscyklar är och inte hoppa bra. Trail ryttare ser mycket lik enduro cyklar. Fotpinnarna ligger i en mer naturlig position för att möjliggöra en bekväm åktur och styret placeras högre för att göra vrida vid låga hastigheter lättare. Trail ryttare är lätta med minimal plast inramning, långa suspensioner och större däck. Denna typ av smuts cykelturer bättre över en mängd olika smutsytor än någon annanstans.

Dual-Sport

Dual-sport cyklar är utrustade med strålkastare, blinkers och speglar samt hastighetsmätare för att göra dem Street Legal. De kan köras över smuts eller asfaltytor och är avsedda att köras bättre än en gata cykel över ojämn terräng och vara mjukare och tystare än en smuts cykel på asfaltytor. De flesta dual-sport cyklar använder encylindriga motorer på grund av enkelhet och lägre vikt som är användbar över oländig terräng men dubbla sport cykel är oftast tyngre än de enduro eller motocrosscyklar, eftersom de inte är riktigt utformade för konkurrens. Denna typ av dirt bike är idealisk för nya förare att lära sig på grund av att kontrollerna är i vanlig syn och eftersom de är lättare att balansera än andra typer av cyklar. Eftersom de inte använder mycket av plast och krom, dubbla sport cyklar är också billigare.