XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Nissan Koppling Ersättnings Tips


En Nissan koppling har fyra delar: tryckplatta, friktionsskiva, svänghjulet och kasta ut bärande. Om fabriken underhållsschema inte följs, eller efter ett antal år av slitage, hela kopplingen kan behöva bytas ut. Det är ett svårt jobb som kräver att du tar isär överföring och andra motordelar. Du behöver en hel del verktyg, bland annat en utbytessats, och en handbok för att guida dig genom särskilda åtgärder.

Köpa en manuell

Instruktionsboken för Nissan är inte tillräckligt för att gå igenom processen att ändra en koppling. Eftersom det finns så många steg, är det starkt rekommenderat att du har en manual med dig, speciellt om du inte är en professionell mekaniker. Vilken manual du har beror på modellen och gör av din Nissan. "Hur du håller din Datsun / Nissan Alive: Underhåll och reparation" av Colin Messer är en stor bok men det endast omfattar Nissans upp till 1987. Haynes reparationsmanual kommer att arbeta för modeller efter det året.

Replacement Kit

Det finns många verktyg för jobbet du behöver. Du vill inte att fångas utan det verktyg du behöver och inget sätt att komma till butiken för att du tog isär bilen. Läs i manualen för specifika verktyg baserade på modell och märke på din bil. Du måste ha rätt storlek hylsnycklar att få skruvarna överföringen av. Förlängningar kommer att vara mycket användbart för att nå de out-of-the sätt fläckar utan att bryta ryggen försöker lossa dem. För alla kopplingsbyten, behöver du en utbytessats, som kommer att ha åtminstone kopplingsskivan, slav och huvudcylindern, och frigöringsbulten.

Gör andra sysslor

Eftersom du måste sätta bilen upp på en pallbock och komma in i tarmarna av motorn, är det värt att göra något annat underhåll av fordon medan ändra kopplingen. Till exempel, medan du arbetar under bilen, kan du tömma oljetråget. Allt du behöver göra är att skjuta en hake pan under oljetråget och lossa kontakten. Sedan, medan arbetar på kopplingen, kommer oljan rinna av. Du kan också ta tid att byta transmissionsolja och lägga till mer fett på svänghjulslager.