XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Min K2500 kommer inte skifta ut av andra


GMC har publicerat tekniska servicebulletiner (TSBs) på sin K2500 lastbil och Suburban om överföringsproblem som upplevs av vissa ägare. En TSB är en rapport skickas från tillverkaren till tekniker om gemensamma problem som uppstår med ett fordon. Några av de TSBs på K2500 rapport att lastbilarna fastna i andra växeln eller andra kugghjul av olika skäl.

Växlings Cable

En del som kan orsaka att överföringen på K2500 att fastna i andra växeln är växelförarkabeln, som fäster växel inuti lastbilen till transmissionslänksystemet. Kabeln kan lossna eller gå sönder, vilket gör överföringen fastnar i den sista växeln kopplingen var innan kabeln bröt. Skador på kabeln kan vara resultatet av korrosion utvecklas på kabeln, vilket kan göra det svaga och slutligen få den att sträckas eller brista. En TSB publicerad av GMC täcker hårda växling som utvecklar innan kabelbrott.

Ventilkroppen

Ventilkroppen på en automatisk växellåda styr flödet av hydraulvätska och riktar fluiden till den lämpliga kopplingspaketet, vilket gör det möjligt för transmissionen att växla till den lämpliga växeln. En annan TSB utfärdats av GMC tar en ny ventilkropp som måste installeras i K2500 när problem uppstår med den gamla ventilhuset. När den gamla ventilkroppen misslyckas, det blockerar flödet av vätska in i kopplingspaketet. Kugghjulen kommer fastna och K2500 kommer inte att kunna växla till en annan växel eller av de senaste redskap som används.

moment~~POS=TRUNC

Momentomvandlaren i en automatisk växellåda tar platsen för kopplingen i en manuell växellåda. Den K2500 har låsningskoppling som låser turbinen på plats när lastbilen når tredje eller fjärde växeln eller 45 till 50 miles per timme. En bult på bryggningskopplingen kan orsaka K2500 att fastna i andra växeln och inte låta turbinen för att låsa på plats innan den når tredje växeln. Enligt den TSB, måste den nya bulten installeras på momentomvandlaren för att rätta till detta problem.

koppling

En vanlig orsak för överföring på K2500, eller något annat fordon, för att bli fast i andra växeln är ett misslyckande i transmissionslänksystemet, som tillåter transmissionen att växla växlarna när strömmen tåget når de lämpliga hastigheter. Kopplingen kan fastna, brytas eller lossna, vilket transmissionen att fastna i en växel. GMC har inte publicerat en TSB för denna koppling problem som i augusti 2011, men en TSB gör avser hårda växling som börjar uppstå när vajern skadas, vilket kan skapa problem med kopplingen.