XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Toyota Motor Company bildades 1937; företaget var en uppdelning av Toyoda Automatic Loom Works grundades av Sakichi Toyoda. Toyota in i USA bilmarknaden 1957, med införandet av Toyopet. Mer än fem decennier senare, Toyota blev världens största biltillverkare. Toyota har ett rykte om att bygga med hög kvalitet, lång livslängd fordon.

Toyota Avalon

Toyota introducerade Avalon för 1995 års modell; Det ersatte Toyota Cressida (upphörde 1992) som Toyotas stora flaggskepp sedan. Avalon har gjorts två gånger - en gång för årsmodell 1999 och återigen för 2006 års modell. 2009 års modell ansågs "bästa helhetslösningen of the Year (Large Sedan)" av forskargruppen IntelliChoice.

Toyota Camry

Camry är en av Toyotas mest långlivade modeller, som går tillbaka till 1983. Om senaste försäljningen är någon indikation, Camry kommer inte att gå bort någon gång snart. Det var den mest sålda sedan i USA för 2008 och 2009 års modell år (andra och tredje bästa fordonet totalt), enligt US News betyg och omdömen.

Toyota Corolla

Introducerades i USA för 1968 års modell, är Corolla den längsta bil i Toyotas uppställning. Kronan har alltid varit en kompakt bil med en liten, bränsle smuttar motor. Det är den mest sålda bil genom tiderna, enligt Toyotas försäljning uppskattning. Kronan omarbetades för 2009 års modell och namngav en "Best Buy" av Consumer Digest.

Toyota 4Runner

Toyotas 4Runner har fått ett rykte om att vara en robust, spår-rankade SUV, utan att göra avkall körbarhet och komfort. 4Runner infördes ursprungligen 1984 (som en tvådörrars SUV), och omarbetades för 2010 års modell år (femte generationen). 4Runner fick namnet "Best Midsize multiaktivitets Fordon för Initial Quality" av forskargruppen JD Power and Associates 2009.

Toyota Prius

Prius var inte den första gasen-el-hybrid infördes i USA (Hondas Insight släpptes 2000, ett komplett modell år före Prius); Det är dock utan tvekan den mest kända. Prius använder ett system som kallas "regenerativ bromsning" för att ladda batteriet och köra elmotorn. 2010 Prius har en effekt på 51 mpg i staden och 48 på motorvägen.

Toyota Tacoma

Toyota begagnade flera namn för sin pickup truck innan namnge den "Tacoma" 1995. Några av namnen som ingår "Stout", "Hi-Lux" och "SR5." Genom alla namnändringar har Tacoma alltid klassats som ett litet eller medelstora lastbil. Sedan 1980-talet har det varit känt som en robust off-road artist, samt en bränsle sipper. Det fick "Best handsvärde" -priset (kompakt lastbil) för 2009 års modell från Kelley Blue Book.