XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Medan alla smartphones kan utföra PDA funktioner som organisering och schemaläggning, samt persondatorer funktioner som webbläsning och e-post, inte två smartphones är likadana. Oavsett om du är på marknaden för en ny smartphone eller bara intresserad av den senaste tekniken som smartphone tillverkare har att erbjuda, granska egenskaperna hos olika smartphone-modeller kan vara till nytta.

Gränssnitt

Gränssnitt är de fysiska komponenter som gör att du kan interagera med smartphone programvara. En av de vanligaste typerna av gränssnitt som smartphones förlitar sig på är pekskärmen, eller touch-sensitive display. En touch-screen smartphone kan du bläddra mellan menyerna genom att dra ett finger över skärmen. Du kan välja ikoner och alternativ genom att trycka på skärmen och - med vissa smartphones, som iPhone - du kan zooma in på objekt genom att nypa på skärmen. Exempel på touch-screen smarta telefoner inkluderar iPhone 4 och 3GS, Samsung Focus och Droid Incredible. En annan typ av smartphone gränssnitt är fullt QWERTY-tangentbord, som har samma tangentkonfigurationen som en skrivmaskin / tangentbord. Ett vanligt exempel på en smartphone med denna typ av gränssnitt är BlackBerry Torch 9800. Andra smartphones, som Droid Pro har både pekskärm och QWERTY-gränssnitt.

Skärmstorlek

En större skärmstorlek kan rymma större ikoner på skärmen och text med en smartphone, vilket gör det lättare för dig att se de alternativ som du väljer från. Exempel på smartphones med särskilt stora skärmar inkluderar Droid X och HTC EVO 4G, som båda har 4,3-tums skärmar. Skärmstorleken är ett mått på det diagonala avståndet mellan det nedre hörnet av en skärm och ett övre, motsatt hörn. Andra skärmstorlekar för smartphones inkluderar 4,0 inches, 3,8 inches, 3,5 inches och 3,1 inches. Exempel på smartphones som har dessa skärmstorlekar är respektive Motorola Atrix, T-Mobile MyTouch 4G, iPhone 4 och Droid Pro.

Skärmupplösning

När det gäller den övergripande bildkvalitet som en smartphone ger vid visning av bilder eller video, är skärmupplösning en bättre prestanda-indikator än skärmstorleken. Upplösning avser antalet pixlar, eller små rutor av belysning, som en skärm kombinerar för att bilda sammanhängande bilder. Några av de högsta upplösning smartphones inkluderar iPhone 4 och Droid X. Medan den förstnämnda har en upplösning på 960 pixlar med 640 pixlar, vilket motsvarar 614,400 totalt antal pixlar, har den senare en upplösning på 480 pixlar med 854 pixlar, vilket motsvarar 409.920 totalt antal pixlar. En av de vanligaste skärmupplösningar för en smartphone är 480 av 800 pixlar och är en resolution som - som exempel - HTC Thunderbolt, MyTouch 4G, Samsung Galaxy S, HTC EVO 4G och Droid Incredible alla delar.

Anslutningar

Alla smartphones kan ansluta till trådlösa nätverk. Dessa inkluderar trådlösa lokala nätverk, som ger tillgång till trådlöst Internet och personliga områden nätverk, som gör smartphones för att kommunicera med Bluetooth-enheter. Från och med 2011, är en av de viktigaste särskiljande anslutningsegenskaperna hos en smartphone om den stöder 3G eller 4G-tekniken. Båda teknikerna möjliggör anslutning till Internet med hjälp av cellulära sändningar. Av de två, är 4G den mer avancerade, ger högre hastigheter överföringar. Exempel på 4G smartphones inkluderar HTC Thunderbolt, Motorola Atrix 4G, HTC EVO 4 och MyTouch 4G.