XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Mobila webbläsare kan du ansluta till webbplatser från din telefon. De flesta mobila webbläsare kan visa både Wireless Application Protocol och standardskrivbords webbsidor. Beroende på din telefon, kan du vara begränsad till ett enda format.

Hårdvara

Du kan ibland installera en annan än den som kom med telefonens webbläsare, men funktionaliteten av webbläsaren kommer till stor del beroende av telefonens hårdvara. Pekskärm telefoner med multitouch kapacitet tillåter dig att nypa och zooma den del av webbsidan du vill visa, vilket gör det lättare att förstora text och visa endast valda delar av sidan. Telefoner med riktnings kuddar kan du klicka på länkar och markera text utan att behöva navigera flera menyer och undermenyer.

webbläsarfunktioner

Äldre, nonsmart telefoner kan begränsas till WAP-webbläsare, som bara kan visa en begränsad mobil version av webbplatsen du försöker komma åt. WAP webbsidor i allmänhet inte visa bilder och är begränsade i sin gränssnittsdesign. Smarta telefoner och mer kraftfulla webbläsare kan bete sig som datorns webbläsare, så att du kan se hela webbsidor med annonser och videoklipp.

Populära mobila webbläsare

För Windows Mobile-telefoner, de vanligaste webbläsarna mobila webben är Opera Mobile, Skyfire och Internet Explorer. För iPhone, de vanligaste webbläsarna mobila webben är Safari Magic Browser och Incognito. För Android vanligaste webbläsarna mobila webben är Google Android, Safari och Dolphin HD.