XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur Transfer Bilägande med en ren titel


Om du säljer eller köper en bil privat, kommer du behöva att överföra äganderätten ägande på fordonet. Om titeln är klar - vilket innebär att det inte finns några skulder på bilen - sedan överföra intyget om titeln kan göras enkelt. Kraven varierar från ett land till ett annat. För detaljerna beträffande fordonets äganderättsöverföring i ditt tillstånd, inklusive de nödvändiga formerna och tidslinjer, kontakta institutionen för motorfordon.

Instruktioner

Säljare

1 Kontakta institutionen för motorfordon för att fastställa de exakta stegen och blanketter som behövs för en äganderättsöverföring. Förutom intyget om titeln, kan vissa stater kräver köpebrevet, en utsläppsprovning eller en fordonsidentifieringsnummer för att slutföra överföringen. Vissa former kan inte vara online, så du skulle behöva plocka upp dem eller be att de skickas till dig.

2 Hitta ditt certifikat av titeln för bilen. Om du har förlorat den ursprungliga titeln, kan du ansöka om ett ersättningsintyg med hjälp av formuläret och steg som anges av ditt tillstånd. Att överföra äganderätten måste du ha intyg om titeln att bevisa att du är den lagliga ägaren av fordonet.

3 Tydligt ut på överföringsdelen av intyget om titeln tidpunkten för överlåtelsen och ditt fullständiga namn och adress. Alla noterat på originalintyget Titeln måste underteckna överföringen. Vissa stater kräver att köparen undertecknar också överföringen och att titeln överföringen attesterad.

4 Registrera bilens exakta körsträcka på blanketten vägmätare upplysningar som krävs av ditt tillstånd. I vissa stater är Vägmätaravläsningar registreras direkt på intyget om titeln. Federal lag kräver att Vägmätaravläsningar spelas in på bilar mindre än 10 år vid tidpunkten för försäljningen.

Köpare

5 Ta det undertecknade intyg om titeln med den färdiga informationsöverföring till institutionen för motorfordon. Du kanske också måste ta ditt körkort och försäkringsbevis.

6 Fyll i en ansökan om ett nytt intyg om titeln med din titel. Vissa stater kräver att säljaren också underteckna det nya programmet

7 Lämna in ansökan om ett nytt intyg om titeln. hävdar även den gamla intyg om titel, vägmätaren avslöjande formuläret, betalning för äganderättsöverföring, och alla andra erforderliga former, såsom en köpe. Det nya certifikatet av titel i ditt namn kommer att skickas till dig.

8 Säker lämna intyg om titeln en gång fick. Om du säljer bilen senare, måste du ge intyg om äganderätten till den nya köparen att överföra äganderätten.

Tips

  • Detta är de allmänna steg överför fordons titel. Kontrollera med din statens motorfordon avdelning för att säkerställa att du har uppfyllt alla krav.
  • Om du köper en bil från en licensierad återförsäljare, är återförsäljaren ansvarig för att fylla i och lämna in den äganderättsöverföring.
  • Titel överföringen måste slutföras efter försäljningen inom det antal dagar som anges av ditt tillstånd.