XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Triumph ST är en modern take på de äldre Triumph motorcyklar tillverkade i England på 1980-talet. ST har många styling cues som tas från modern gatu motorcyklar tillverkade av Yamaha, Honda och Suzuki. Emellertid är bakaxeln inte fäst i båda sidor av svängarmen. I-själva verket har Triumph ST en enda svängarm och axeln säkrar att den vänstra sidan av motorcykeln. Detta är en inställning som inte allmänt sett på andra motorcyklar.

Instruktioner

1 Placera Triumph i växeln med bakhjulet på marken.

2 Placera 46mm uttag på bulten som ligger i mitten av sproket på vänster sida av cykeln. Sockeln inte glider hela vägen på bulten. I-själva verket kommer mindre än hälften av sockeln passar på muttern.

3 Anslut ½-tums spärr föraren att uttaget och skjut breaker bar på slutet av spärrskaft. Lossa bulten genom att vrida den ett helt varv motsols. Avlägsna Ratchet och uttag.

4 Ställ motorcykeln på en motorcykel pallbock eller bord med en bakdäck dropout.

5 Ta bort 46mm mutter från Triumph använder uttaget och spärr att vrida muttern ut.

6 Skjut bakdäck framåt, mot den främre delen av motorcykeln. Ta bort kedjan från bakdrevet.

7 Placera spetsen en stor Phillips skruvmejsel mot slutet av axeln på den sida du bort muttern från. Driva axeln ut ur hjulnavet genom bultande på änden av skruvmejseln med en gummiklubba. Se till att du håller bakhjulet eller har någon hålla bakhjulet för att hålla den från att falla när du pund axeln ut.