XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

En hel del jargong flyger runt den genomsnittliga verkstaden, och det kan alla låter som grekiska för den oinvigde. "Backstegning", "offset" och "bultcirkeln" är exempel på sådana jargong, och hänvisar till tre av de viktigaste mätningar där hjulen berörs; utan rätt backstegning och offset, kommer hjulet att sluta sticker ut förbi fendrar eller kommer att drabba suspensionen. Dessa mätningar är mycket lätt att ta, och lära sig att ta dem på rätt sätt kan spara dig timmar av frustration och ett fett tuss av kontanter i slutet av dagen.

Instruktioner

1 Ta ratten av bilen och låta all luft ur däcket, så att den raka kanten kommer att sitta platt på fälgen åsen. När däcket är platt, placera hjulet på marken sidan nedåt (bromssidan uppåt).

2 Lägga den raka kanten diagonalt över fälgen så att den lägger på den övre kanten av fälgen. En två-av-fyra påslagen kanten fungerar bra för detta, eftersom du kan behöva för att driva själva däcket ner lite för att få den raka kanten på fälgen. Om du saknar den nödvändiga tredje hand, sedan bara sätta ett knä på två och fyra för att hålla den på plats.

3 Mått från bottenytan av det två-för-fyra till monteringsflänsen, där hjul mates till bromsrotorn. Detta är hjulets backstegning. Vänd på två och fyra och upprepa din mätning, bara för att vara säker.

Tips

  • För att komma offset, bara subtrahera hjulcentrum - halva bredden av fälgen - från backstegning. Du kan få ett positivt tal, ett negativt tal eller noll. Till exempel, om du har en 8-tums fälg (4-tums mittlinjen) och 6 inches backstegning, kommer ni att sluta med 2 inches av "positiv" offset (6 minus 4 är lika med två). Om du har en 8-tums fälg och 2 inches backstegning, kommer ni att sluta med en förskjutning av "negativ 2" (2 minus 4 är lika negativ 2).