XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur spelar jag Streaming Video på min TV?


Många människor vet inte att du faktiskt kan titta på strömmande video från datorn på din TV bara genom att fästa några extra kablar. Strömmande video innehåll tillgängligt från en mängd olika källor på Internet. Med några minuters ansträngning, kommer du att kunna titta på YouTube-videor, dina favoritteveprogram, och en mängd andra strömmande innehåll på tv medan du koppla av på soffan.

Instruktioner

1 Bestäm anslutningsvideoutgångs alternativ på din dator eller laptop. För att titta på strömmande video i acceptabel videokvalitet, behöver du en dator eller bärbar dator med en S-Video eller en DVI-utgång. Vissa datorer kommer att erbjuda båda anslutningarna. I avsnittet "Resurser" i den här artikeln, kan du hitta en länk till en bild som tydligt visar vad S-video och DVI-anslutningar ser ut.

2 Hitta de ingångar på din TV. Dessa anslutningar är oftast placerad på baksidan av din TV men nyare modeller kan erbjuda alternativa ingångar på framsidan av TV: n. Hitta antingen en S-Video-anslutning som ser identisk med den på datorn eller en HDMI-ingång anslutning. HDTV-kompatibel tv kommer alltid att ha åtminstone en HDMI-ingång. I avsnittet "Resurser" i den här artikeln, kan du hitta en länk till en bild som visar vad en HDMI-ingång kommer att se ut.

3 Om datorn har en DVI-utgång och din TV har en HDMI-ingång, anslut ena änden av HDMI-kabeln till TV: n. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till HDMI till DVI-adapter. Adaptern snäpper på till slutet av HDMI-kabeln. Sätt DVI adapter till DVI-utgången på din dator eller laptop.

Om datorn eller TV: n inte har HDMI eller DVI-anslutningar, använd en S-videokabel för att ansluta S-Video-anslutningar på datorn och TV. Du kommer bara att använda S-videokabel om du inte kan använda en HDMI-kabel, eftersom HDMI ger dig högsta bildkvalitet med den mest upplösning.

4 Anslut minikontakt änden av Mini Plug till RCA Y-splitter till ljudutgången på din dator. Det är där du normalt skulle ansluta hörlurar till datorn. Anslut den andra änden av Mini Plug till RCA Y-splitter till ljudingången på TV: n. Nyare tv kommer att erbjuda flera ljudingångar. Använd den ingång som motsvarar den videoingång som används i steg 3.

5 Tryck på knappen INPUT på din TV och ändra ingångs tills du ser din datorskärm på TV. Öppna webbläsaren på datorn och strömma video som du väljer. Du kan nu njuta av strömmande video från datorn på din TV.