XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Den CR85R är en 84,7 cc tvåtakts, encylindrig motocross cykel som produceras av Honda från 2003 till 2007. Till skillnad från många av sina motsvarigheter i motocross Arena, CR85R fanns med val två olika hjuluppsättningar. Den första hjuluppsättningen innehöll en 17-tums framhjul och en 14-tums bakhjul, medan CR85RB "Expert" som används en större 19-tums framhjul och 16-tums bakre. Det lilla hjulet CR85R förlitat sig på en 420 stigning, 116-länk drivkedjan för att driva bakhjulet.

CR85R Chain Specifikationer

Som tillhandahålls från Hondas fabriker, var CR85R "litet hjul" utrustad med en 116-Linck 420 beck drivkedjan, som förvandlades av en 15-tand enhet - motorsidan - drevet och en 50-tand drivet kugghjul på bakhjulet. Under normala omständigheter, bör drivkedjan har mellan 1 till 1,4-inches av Freeplay, mätt vid den centrala punkten mellan de båda dreven på den övre halvan av kedjan. Kedjans spänning och Freeplay styrs av ett par gängade justeringsanordningar på ändarna av den bakre svingarmen, den gaffelliknande konstruktion som uppbär bakhjulet. Att minska Freeplay under en tum kommer över spänn kedjan och göra det benägna att knäppa under belastning; alternativt, kommer ökande freeplay lossa kedjan och göra det lättare för kedjan att glida av på en eller båda kugghjulen.

Grundläggande Chain Underhåll

Drivkedjan, som någon annan del av CR85R kräver regelbundet underhåll för att säkerställa dess prestanda i alla lägen. Honda rekommenderar en rengöring, kontroll och smörjning av drivkedjan efter varje två och en halv timmars användning i rad, om CR85R inte rids konkurrens, eller före och efter varje tävling. Kedjan använder en clip-on stil huvudlänk som gör att kedjan tas bort med en tång. När bort från motorcykeln måste kedjan blötläggas i lösningsmedel för att avlägsna gamla kedjan smörjmedel och smuts från kedjelänkarna och rullar. Om någon av kedjelänkarna känns lösa eller om någon av rullstift som förbinder länkarna synbart skadad måste kedjan bytas ut innan CR85r kan köras igen. Kedjan måste också kontrolleras för sträckning genom att mäta avståndet mellan en konsekutiv rad med 17 länkar. Helst måste längden mellan länkarna inte vara större än 10,2-inches. En mätning som är större än 10,2 inches är en indikation på att kedjan har sträckt bortom den gräns säkerhet. Förutsatt att kedjan har passerat sin inspektion, kan den installeras och smörjas med en motorcykel specifik kedja smörjsprut formuleras för terrängkörning.

Kedja Replacement Överväganden

Efter är fylld med en svindlande sortiment av drivkedjor för CR85R, som sträcker sig från den direkta fabrik ersättare till en O-ring-förseglade kedjor. I många fall kedjorna är mer än tillräcklig för användning av det lilla hjulet CR85R. Tänk på att kedjan måste ha en 430 stigning, avståndet mellan centrum av rulltapparna på ömse sidor om en viss kedja länk, för att kunna använda fabriks tillhandahålls kugghjulen. Vissa kit kedja kan erbjuda en större 430 stigning, vilket innebär att kedjan länken är längre än lager. Placeras över lager kedjehjulet, kan den större kedjan passar till en punkt, men kommer säkert att skada drevkuggar. På tal om kedjehjul, bör de också ersättas på samma gång som den kedjan. Såvida dreven är i utmärkt skick, kan den nya kedjan bryts ned snabbt när den slås mina slitna eller mishapen kugghjulen. Som nämnts tidigare är vissa kedjor försedda med O-ringar som fungerar för att täta smörjmedel mellan kedjan och rulltappar. O-ringskedjor är ganska tillförlitliga och erbjuder överlägsen livslängd, vilket framgår av deras vardagliga användning på högpresterande sportcyklar, men är mycket dyrare att standard, icke-O-ring kedjor. Med tanke på de krav som ställs på kedjan under en typisk motocross ras, kan det vara bättre att hålla sig med en vanlig kedja om du använder din CR85R konkurrenskraftigt.

Stor kontra små hjul Chain Utbytbarhet

Vid första anblicken är det lilla hjulet CR85R nästan omöjlig att skilja från dess större hjul motsvarighet, vilket många att tro att drivkedjorna är utbytbara. Svaret är både ja och nej. Expert modellen använder en 420 stigning, 126-kätting på grund av några ytterligare ändringar över det lilla hjulet CR85R. En 55-tand bakdrev - jämfört med 50-tand drev används på det lilla hjulet - och en längre bak svingarm alla bidrar till den extra längden. Visst, kan expert kedjan installeras på små hjul, men det kommer att hänga över dreven och hänga som en gardin. Kedjan kan göras för att passa genom att ta bort överflödiga länkar med hjälp av en kedja brytare. Medan arbetet med att ta bort de extra länkar är inte svårt, är det erforderliga verktyget ganska dyrt, vilket gör det mer lämpligt att använda en kedja avsedd för små hjul.