XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man undviker Bad Kassans Kontroller om försäljning av en begagnad bil


En sann bankväxel garanteras av banken dess dras från. Comptroller av valutan administratör centralbankerna utfärdat en konsument rådgivande i 2007 anger att postväxlar vanligen anses vara giltigt utan att fråga. Myndigheten varnar för att det kan ta upp till tre veckor innan du får reda på att checken är falsk. Vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda dig från en bankväxel bluff.

Instruktioner

1 Deal med en köpare utanför ditt hem. Inte bjuda in honom i ditt hus, och inte lämna över nycklarna till bilen, i fall det visar sig att kontrollen är ogiltig. En offentlig plats är perfekt för en överföring av pengar med främlingar som innebär en bankväxel.

2 Leta reda på namnet på banken och det skick som den är in på bankväxel. Ring inte bankens telefonnummer som anges på checken. Om din check är en bluff, kan antalet hänvisa dig till en falsk telefonnummer.

3 Slå upp bankens telefonnummer. Ring information som tillhandahålls med ditt hem eller mobiltelefon, eller leta upp bank information på Internet. Om banken är lokala, kan du använda en telefonbok för att lokalisera ett giltigt nummer.

4 Ring banken när du har hittat telefonnumret eller stoppa in den gren med köparen att kontrollera medel. Tala om för att du vill kontrollera de medel för kontroll och ge all nödvändig information som lämnats av bankväxel - detta inkluderar alla checknummer.

5 Acceptera inte en bankväxel efter bank timmar som en återförsäljare --- göra köparen vänta tills medel kontrolleras. Bankerna arbetar måndag till lördag under kontorstid, så att inte ordna en pick-up tid efter att banken är stängd, eller ha en kopia av bankväxel faxas över i förväg för att kontrollera medel före leverans.

Tips

  • Aldrig acceptera en bankväxel per post utan att träffa köparen. Detta är vanligtvis ett tecken på bedrägeri som riktar Internet säljare.