XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man underhåller batteriet i en 2002 Sebring Convertible


utför normalt rutin batteri underhåll är en ganska enkel process. Tyvärr, placeringen av batteriet på det konvertibla modell av Chrysler Sebring gör att batteriunderhåll mer utmanande. Men när mysterium dolda batteriet är löst, utför batteri underhåll är egentligen ganska enkelt. Batteriet i 2002 Sebring ligger i den främre förarsidan hjul brunnar.

Instruktioner

1 Starta Sebring och vrid ratten så långt till höger som möjligt. Stäng av motorn och ställ in bilens parkeringsbroms. Använd skruvmejsel för att koppla klippen håller batteriluckan på plats på framsidan av förarsidan hjul väl. Ta bort panelen, så att du kan arbeta med batteriet.

2 Ta locket av batteriet. De flesta nya batterier är fabriken förseglade och inte längre kräver tillsats av elektrolyt. Om batteriet inte är original kan det behöva ha någon elektrolyt tillsätts. Leta efter flyttcellproppar på toppen av batteriet. Om locken är löstagbara ta dem och kontrollera vätskenivån. Om plattorna i cellen utsätts add destillerat vatten tills de är täckta. Fyll inte cellen hela vägen till toppen.

3 Koppla batterikablarna.

4 Inspektera batteripolerna. De ska vara fria från smuts eller korrosion. Om en ansamling är närvarande användning av stålborste för att rensa skräp bort. En lösning av natriumbikarbonat och vatten kan användas för att rensa bort korrosion på batteripolerna.

5 Undersök batteri kablar och kontakter. Se till att de är tätt kopplade till kabelkontakterna.

6 Kontrollera kontakterna för smuts och korrosion. Använd en stålborste för att rengöra bort smutsen. En lösning av bakpulver och vatten kan användas för att rensa bort korrosion på kabelkontakterna.

7 Anslut och dra åt batterikablarna.

8 Applicera en liten mängd vaselin på kabeländarna och batteripolerna för att hålla dem fria från smuts och korrosion.