XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man testar en RV batterifrånskiljaren


Fritidsfordon eller husvagnar är utrustade med batteri isolatorer, som måste fungera både när motorn är i drift och när det inte är. RV batteri isolatorer intelligent hantera laddning och urladdning av både chassi och tränare batterier. Om väl fungerande, isolerar anordningen en uppsättning batteri-and-utrustningskretsar från den andra uppsättningen av batteri-och-utrustningskretsar. Det måste effektivt fungera som en backventil för elektricitet, vilket tillåter ström att passera i en riktning, men inte den andra. En RV batteri isolator kan vara cylindrisk eller platt och täckt av flänsar som en kylfläns, och kommer vanligtvis har tre terminaler.

Instruktioner

1 Följ trådarna är anslutna till batterifrånskiljaren och gör en anteckning av vilka terminalen är fäst i chassit batteri, tränare batteriet och generatorn.

2 Kontrollera att terminal en är kopplad till tränare batteriet, och bekräfta med din bruksanvisning att detta är korrekt.

3 Kontrollera att terminalen två är kopplad till generatorn, och bekräfta med din bruksanvisning att detta är korrekt.

4 Kontrollera att terminalen tre är kopplad till chassit batteri, och bekräfta med din bruksanvisning att detta är korrekt.

5 Använd din nyckel eller skruvmejsel för att koppla kablarna från isolator terminalerna en i taget, omslags vardera i vitt målartejp och skriva på det som terminal det kom från.

6 Ställ din voltmeter på "Diod Function" och testa över terminalerna. Det bör finnas kontinuitet med sonderna orienterade ett sätt, och ingen kontinuitet med sonderna omvända. Om det finns kontinuitet visas för båda orientering, eller någon kontinuitet visas för båda orientering är isola defekt.

7 Anslut kablarna till isolatorn om isolatorn fungerar korrekt. Isolatorer inte kan servas komponenter, så byt ut den om ett fel hittas.

Tips

  • En korrekt drift batterifrånskiljaren måste uppfylla tre funktioner.
  • Det måste först kontrollera laddning av tränaren (kallas ibland hjälp eller inhemska) batteriet genom fordonets laddningssystem som motorn körs. Det gör detta samtidigt prioritera chassit (kallas ibland motor eller huvudsakliga) batteri, alltid hålla den på en optimal kostnad.
  • Det måste dels isolera chassit batteriet när avgiftssystemet är avstängd. Detta förhindrar tränare utrustning från urladdning chassit batteri. Det kommer också att förhindra motorstart rinner tränare system. Moderna enheter använder mikroprocessorer för att styra båda funktionerna.
  • Det måste för det tredje försäkra batterierna kan inte utjämna, ett problem som innebär en låg batteri sifon ström från ett med en högre avgift, ofta till en punkt där ingen är användbara.