XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Producerats sedan 1966, har Toyota Corolla blivit en av de mest populära bilmodeller i världen. 1991 Toyota Corolla var en del av den sjätte generationen av dessa modeller. De flesta av de 1991 Toyota Corollas utnyttjade framhjulsdrift och hade motorer av olika storlekar. Dessa bilar använder olja cirkuleras i motorrummet med en oljepump för smörjning. Oljan samlas upp i ett oljetråg efter det rör sig genom motorn och sedan återcirkuleras genom hela systemet. Det är möjligt för DIY mekaniker för att ta bort oljetråget i en 1991 Toyota Corolla för utbyte.

Instruktioner

1 Flytta 1991 Toyota Corolla till en plats som gör att du kan arbeta bekvämt, såsom ett garage eller uppfart.

2 Höj 1991 Toyota Corolla med bil ramper eller uttag. Om du vill använda ramper, placera dem framför bilen och sakta köra bilen tills däcken är på den översta platsen av ramperna. Om du vill använda pallbockar måste Corolla först lyftas med en hydraulisk domkraft från uttaget punkten. Dessa poäng kan hittas i bruksanvisningen. De är oftast placerad bakom framhjulen. När Corolla har höjts med domkraften, placera pallbockar under och sedan sänka fordonet på läktaren. Med endera metoden bör Corolla ytterligare säkras genom att placera ett block av trä eller tegel bakom bakhjulen. Dra åt parkeringsbromsen och ta ur nyckeln ur tändningslåset.

3 Placera dig själv under fordonet. Lokalisera oljetråget och oljetråget avtappningsplugg, som är vid den lägsta delen av motorkroppen. Använd avfettningsmedel och trasa för att rensa bort pannan.

4 Placera avtappningstråget under avtappningspluggen. Dra ut kontakten med hylsnyckel. Låt oljan rinna i pannan.

5 Skruva loss skruvarna i oljetråget till undersidan av motorn. Lossa bultarna i par, gör en bult och sedan bulten på den motsatta sidan av pannan.

6 Knacka runt omkretsen av oljetråget med en gummiklubba tills den lossnar. Med envist bifogade kokkärl, kan du trycka en plast eller trä mellanlägg mellan motorn och oljetråget för att rubba oljetråget.

Tips

  • Alltid avyttra begagnad motorolja på rätt sätt.