XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Fukt instängd i en varm bil inbjuder snabbt mögel tillväxt. När detta händer, kan mögliga lukt syra bilens interiör natten. För att ta bort mögel lukt permanent, snarare än att bara maskera dem, måste du ge interiören en mycket grundlig rengöring. Frisk luft och solljus kommer att dispergeras en del av lukt, men inte alla. Luftrenare kommer tillfälligt lindra en del lukt, men kommer inte att bli av med det.
Mögel lukt är obehagligt - lukten kan även fästa i kläderna när du kör i bilen - och ofta orsakar allergiska reaktioner. Ju snabbare du tar bort det från ett fordon, desto bättre.

Instruktioner

1 Sätt på en N95 damm mask och gummihandskar. Ta bort golvmattor och andra föremål inne i bilen som är löstagbar. Placera dessa objekt utanför bilen för att vädra ut och rengöra senare.

2 Applicera klädsel renare på säten. Använd en mjuk borste för att grundligt skura platser. Mögel sporer kvar på klädsel - om vinyl, läder eller tyg - bidra till mögel lukt.

3 Torr stoppning med en mjuk handduk. Låt alla bildörrarna öppna för att ge ventilation till bilens interiör.

4 Dammsuga golvet i bilen och sedan applicera en matta schampo. Skrubba detta med borste för att lossa jord, mögel och mjöldagg från mattan. Dammsuga golvet igen när schampo är torr. Eller, om du äger en, använd ångtvätt).

5 Blanda en halv kopp vinäger med en halv kopp vatten i en skål. Blöt en ren svamp i detta. Vrida ur svampen och lätt borsta över huvudet liner (tak) av bilen. Vinäger hjälper SNYGGA och deodorize detta lätt, eftersom det kan vara arbetskrävande att rengöra annars.

6 Använd en instrumentpanel för att rengöra vinyl eller andra komponenter i instrumentpanelen. När insidan av bilen har torkat, spraya den med ett hushåll desinfektionsmedel innehållande en fungicid - denna åtgärd bidrar till att döda återstående mögelsporer.

7 Låt bilen till luft ut, dörrar öppna, till kvällen. Natten plats antingen en skål med outspädd vit vinäger eller påsar av aktivt kol, i fordonet med dörrar och fönster stängda. På morgonen ska bilen luktar färska - om mögel lukt dröjer, ventilera bilen igen under dagen och upprepa ättika eller kol process.

Tips

  • Om mögel växer djupt inom sittdynor - under klädsel, där renare inte kan nå det - dessa kan behöva bytas ut.