XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man tar bort mögel från Car Vinyl


Vinylklädsel är populär i bilar på grund av sin hållbarhet och enkel rengöring. Torka upp spill tar bara några minuter, medan trasa platser kräver ofta schamponering. Problem uppstår när fukt kombinerar med värme, vilket ger en perfekt miljö för mögeltillväxt på vinyl. Det enda sättet att helt ta bort unken lukt är att döda mögelsporer. Någon annan metod kommer helt enkelt att maskera lukter, lämnar det verkliga problemet bakom. I de flesta fall är en dags arbete allt som krävs för att ta bort mögel från bil vinyl.

Instruktioner

1 Blanda fyra koppar vatten med en kopp ammoniak. Med hjälp av en svamp, torka blandningen på en liten osynlig del av vinyl för att testa färgäkthet.

2 Skrubba alla områden av formen med ammoniak och vatten-blandning. Skölj med rent vatten och låt klädseln torka i två till tre timmar.

3 Blanda en tesked flytande tvättmedel med en liter vatten. Torka alla vinylklädsel med tvålvatten. Skölj med rent vatten och slipa med torra trasor. Detta kommer att minska lukten av ammoniak och jämnt rengöra klädseln. Låta två eller tre ytterligare timmar för vinyl att torka.

Tips

  • Ge vinylklädsel några timmar till helt torr för att undvika ytterligare problem med mögel och mjöldagg.
  • Skyddsglasögon och handskar när du använder ammoniak.
  • Blanda inte ammoniak med andra rengöringsmedel. Ångor från blandnings rengöringsmedel kan vara giftiga.