XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man tar bort en Toyota Wheel Stud


Även om det kanske inte verkar som ett stort problem, har även en trasig eller avskalade stud på din Toyota är i själva verket ett problem som kommer att växa med tiden. Extra stress och press på de andra tapparna kommer att orsaka dem att knäppa eller remsor, så småningom sätta dig och andra i bilen i riskzonen. Hjulbultar är de viktiga metallfästen som ansluter hjulen vid hjulnavet och bör upprätthållas vid alla tidpunkter. Spara värdefull tid och pengar nästa gång en eller dina hjulbultar slits genom att ta bort det själv.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna på hjul med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft. Sedan sänka den på ett jack stativ för att förhindra skador under avlägsnandet. Helt ta bort muttrarna och dra hjulet bort av dubbar.

2 Ta bort bromsoket med en hylsnyckel. Ta bara skruvarna som håller tjockleken på hjulnavet; de andra bultarna som håller bromsoket tillsammans ska förbli fastskruvad. Använd ett bungee linje att hänga tjocklek som hänger den från bromsledningen kan orsaka allvarliga skador. Ta bort bromsrotor med penetrerande olja och en träklubba för att lätt knuffa rotorn bort om den inte lossnar lätt.

3 Rotera navet tills tappen ligger framför öppningen i hjulnavet. Pund stud ut på baksidan av navet med en hammare om tappen är helt enkelt slitna. Använd en mejsel eller stål punch (välj en som är mindre än den bolthole) om dubben har hoppat ren eller om det finns metallfragment i bolthole. Rengör området med en stålborste om det fortfarande finns skräp närvarande.