XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Den LT1 är en åttacylindrig, 5,7-litersmotor som installerades i olika General Motors fordon från 1992 till 1997. Till exempel LT1 var standardmotor i Chevrolet Caprice, Camaro och Pontiac Firebird under denna period. Denna motor kräver en balanse eller spjäll, på vevaxeln för att minimera vibrationer som kan bli följden av en snabbt snurrande vevaxeln. Vevaxeln balanserare är en cirkulär vikt som passar på vevaxeln över vevaxeln navet.

Instruktioner

1 Ta bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte starta motorn oavsiktligt. Koppla bort luftinsugningskanalen från motorn för att få tillgång till vevaxeln.

2 Placera en domkraft under fordonets front, och se till att uttaget är inte under någon plåt, såsom oljetråget. Höj fordonet och stöd det på pallbockar. Koppla bort fästmuttrarna för motorfästena.

3 Ta bort kylaren enhet för servostyrningsvätska med en hylsnyckel för att komma åt vevaxeln.

4 Lyft motorn lätt med en skruvdomkraft för att komma åt vevaxeln balanse. Ta bort fästbultar och skruvar från balans med en hylsnyckel.

5 Bifoga en lämplig borttagningsverktyg till vevaxeln balanse, och ta bort den från vevaxeln. Var noga med att använda ett verktyg som utformats särskilt för detta ändamål, snarare än en universell klo. Fel verktyg kan bryta bindningen mellan vevaxeln navet och dess ytterring.