XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man sparar Tivo till DVD-video


TiVo DVR sparar inspelningar till en intern hårddisk. Nackdelen att spela in på en hårddisk är att hårddiskar har begränsat utrymme. Slutligen, för att göra plats för nya inspelningar i TiVo, gamla inspelningar måste tas bort. Innan du tar bort en inspelning från TiVo dock kan du välja att spara den till DVD-skiva. På detta sätt kommer du alltid att ha en permanent, digital papperskopia av videon. Ett sätt att spara TiVo-inspelningar till DVD-skiva åstadkommes genom att använda en DVD-brännare för att kopiera videon sparas i TiVo DVR till DVD.

Instruktioner

Anslut DVD-inspelaren till TiVo DVR

1 Anslut TiVo DVR utgång till motsvarande DVD-inspel ingång med antingen en koaxialkabel eller en uppsättning av A / V-kablar. Om du väljer att använda A / V-kablar, kom ihåg tre A / V-kablar är i en uppsättning. Varje enskild A / V-kontakt går in i A / V-kontakten som matchar dess färg --- den röda kontakten i det röda uttaget; den vita kontakten till det vita uttaget; och den gula kontakten till det gula uttaget.

2 Anslut DVD-inspelaren utgång till motsvarande ingång på TV: n. Återigen, kan du antingen använda en koaxialkabel eller en uppsättning av A / V-kablar för att utföra detta sammanhang.

3 Ställ in TV: n på kanal 3. Ställ in DVD-inspelaren till kanal 3. Om en kanalväljaren är på baksidan av DVD-inspelaren, ställ omkopplaren på kanal 3 också.

4 Ställ in videoingångskanaler för både TV och DVD-brännare:

Använd "Input" eller "Source" -knappen på TV: ns fjärrkontroll för att ställa in videoingångskanalen till RF i källan (om du använde en koaxial kabel för att ansluta TiVo till DVD-inspelare); eller A / V In källa (om du använde A / V-kablar för att ansluta TiVo till DVD-inspelare).

Använd "Input" eller "Source" -knappen på DVD-inspelaren fjärrkontrollen för att ställa videoingångskanalen till RF i källan (om du använde en koaxial kabel för att ansluta DVD-inspelaren till TV: n); eller lämplig A / V In källa (om du använde A / V-kablar för att ansluta DVD-inspelaren till TV: n).

Record TiVo inspelning till DVD skiva

5 Slå på TV: n, DVD-inspelare, och TiVo DVR.

6 Sätt en tom DVD-R i DVD-inspelaren. Och använda DVD-inspel fjärrkontrollen för att ställa in önskad inspelningshastighet (i allmänhet åstadkommas genom att använda "Speed" eller "Mode" -knappen på DVD-inspelaren fjärrkontrollen).

7 Tryck på "TiVo" på TiVo fjärrkontrollen. Välj "Now Playing". Leta upp och markera det program du vill spara till DVD-video. Tryck på "Välj". Välj "Fler alternativ." Välj "Kopiera till DVD eller video." Välj "Starta Saving från början." En titelskärmen visas under några sekunder.

8 Tryck på "Record" på DVD-inspelaren för att börja kopieringen videon. I slutet av videon, tryck på "Stopp".

9 Slutföra DVD-skivan om du inte planerar att spela in mer video på skivan. Alternativet "Avsluta" skiva ska placeras i DVD-inspelarens menyalternativ.