XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man reparerar en sufflett


Konvertibla mjuka toppar kan lätt skadas av vandaler, trädgrenar och alla typer av vassa föremål i kontakt med taket. Byta en topp är dyrt, även om du köper en begagnad. Om du inte har något emot hur det ser ut, kan du spara mycket pengar genom att fästa mindre skador på en bil topp. En slits tak förringar utseendet av en bil och tillåter införsel av tjuvar och vattenläckor. Vem som helst med stoppning och mekaniska färdigheter kan hålla ett konvertibelt sufflett i gott skick.

Instruktioner

1 Fix små revor, tårar och slitsar mindre än 12 inches lång i konvertibla mjuka toppar med traditionella sömnadstekniker. Ta extra tid och ansträngning för att sy upp längre tårar, eller byt upp för att undvika en ful sömmerska "ärr. Få lite tunga stoppning tråd och matcha den till bilens toppen så nära som möjligt. Använd en stor, böjd, klädsel nål för att sy slits duk, läder eller vinyl prydligt ihop.

2 Ta din tid sömnad. Arbeta med toppen uppåt, så att tyget sträcks spänt. Trä nålen och knyt på en längd av tråd längre än tår. Håll sömmarna i en rak linje och dra tråden tätt för en snygg skarv. Placera stygnen minst 1/4 tum från kanten av rip, så att stygnen inte dra ut och orsaka ytterligare skador på suffletten.

3 Tejp över undersidan av sömmen inifrån bilen. Använd tejp eller någon bred, stel tejp för att fånga överflödigt lim. Limma toppen av sömmen från utsidan av bilen med tyg lim. Vattentät reparationsarbete med marina duk. Skär duken för att överlappa sömmarna och sy i plåstret. Försegla kanten av duken lapp med söm sealer för att förhindra läckage. Använd sömmen sealer på några små sprickor där toppen veck, för att förhindra vatteninträngning.

4 Diagnostisera en sufflett som inte fungerar genom att placera taket pump och motor. Kontrollera ledningarna går in i motorn för korrosion eller fragmentering. Kontrollera den svarta jordkabeln är ansluten till karossen. Ta motorn isär och inspektera borstar, armaturer och ledningar. Leta efter brännmärken orsakade av shorts. Kontrollera om korrosion. Byt ut slitna delar, eller ta motorn till en elektrisk motor verkstad om det måste lindas. Få en ny eller ersättningspump eller motor om den gamla skjuts.

5 Ombyggnad, byta ut eller reparera alla motorer på en gång, om bilen har flera motorer. Om man har misslyckats, det finns en god chans andra eller tredje man är redo att gå ut. Kontrollera att monteringshål radas upp om du köper en eftermarknad sufflett motor. Klipp och skarva kablarna och se till att inga slangar är böjd, om anslutningarna inte exakt stämmer upp.

Tips

  • Kontrollera toppen för läckor efter en reparationsarbete.
  • Använd en fingerborg att skydda tummen medan du syr en sufflett.