XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Saturn SL-serien levereras som standard med dimljus. De kan hittas på den främre stötfångaren nedanför strålkastarna. Dessa användbara lampor hjälpa förare att förhandla dimma, regn och snö villkor utan bländande mötande trafik. Precis som alla andra glödlampa, med tiden, de kommer att bränna ut och behöver bytas ut. Om du märker en utbränd glödlampa har du två alternativ, antingen föra Saturn till ett garage eller slutföra denna reparera på egen hand. Lyckligtvis är detta en mycket enkel gör-det-själv-projekt.

Instruktioner

1 Parkera din Saturn på en plan yta med tillräckligt ljus. Stäng av motorn och låt den automatiska sitta i 10 minuter innan du fortsätter.

2 Krypa under framsidan av Saturn SL under den främre stötfångaren där den felaktiga dimljus vilar. Leta reda på plastluckan, och bända bort det, antingen för hand eller med hjälp av en skruvmejsel.

3 Koppla ur ledningsnätet från baksidan av dimljusenheten. Nyp basen av kontakten, och dra det gratis.

4 Ta bort fästbultar håller dimljusmonteringen i bilen. Använd en skiftnyckel och vrid varje bult till vänster för att lossa och ta bort.

5 Skjut enheten ut, och sedan ta bort den utbrända glödlampan. Tryck försiktigt glödlampan i, och sedan vända den åt vänster för att ta bort den. Sätt i ersättningslampa, vrida den åt höger för att säkra det på plats. Sedan återmontera i omvänd ordning att du tog isär.

Tips

  • Kontrollera säkringar innan du byter glödlampan för att se till dimljus är inte på grund av en utbränd säkring. Om metalltråden på säkrings bryts, måste den bytas ut.
  • Om kablaget är löst när du går att byta ut lampan, koppla in den och kontrollera dimma ljuset innan du byter glödlampan.