XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man läser datum på en Auto Tire


Du tillbringade bara bra pengar på nya däck, men dessa däck kan ha försämrats på hyllan i flera år. Gamla däck är mer benägna att blåsa ut när som helst, vilket gör att du förlorar kontrollen över bilen och eventuellt orsaka dig själv och din passagerare skada eller dödsfall. National Highway Traffic Safety Administration rekommenderar att du kontrollerar dina däck innan en resa. Kontrollera däcktrycket, men titta på däckets födelsedag också.

Instruktioner

1 Leta efter bokstäverna på sidoväggen varje däck kallas "DOT" kod. Dessa bokstäver representerar identifikationsnumret av däcket och avslöjar var och som tillverkade den. Om du inte ser en "DOT" kod, leta efter en ellips eller cirkulär form eller en rektangulär form på däcket med en kod i den. Om du fortfarande inte ser en kod, kontrollera däcksidan inåt.

2 Läs de fyra sista siffrorna i ellipsen eller efter "DOT" kod. Detta representerar datum däcktillverkningen. De två första siffrorna avser framställning veckan och de två sista siffrorna är ett år.

Till exempel om de fyra sista siffrorna är "1203," du vet däcket tillverkades på 12: e veckan av år 2003 eller i slutet av mars 2003.

3 Gör matten. NHTSA rapporterar att däck- och fordonstillverkare rekommenderar att du byter däck som är mellan sex och 10 år gamla, beroende på bilen eller däcktyp, även om däcken tillbringat en del av deras liv som sitter på en butikshylla.

Tips

  • Låt inte ur sikte vara ute i sinnet. Kom ihåg att kontrollera ålder, tillstånd och trycket i din reservdäck från tid till annan.
  • Om du äger däck som är 10 år eller äldre, återvinna dem. Körning på gamla däck sätter dig och andra för onödiga risker. Denna risk är större under sommarmånaderna när högre temperaturer sätter även nya däck i mer stress.