XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man kan stoppa Broms Rotor Rust


Rost är vanligt på bilens broms rotorer. Eftersom dessa delar är av solljuset, kan fukt enkelt bygga upp inom bromsarna och leda till rost. Den goda nyheten är att rost på broms rotorer är inte ett stort problem. Det finns mycket du kan göra för att helt stoppa rostbildning, men det är mycket lätt att hålla det rost från att bygga upp.

Instruktioner

1 Köra bilen ofta för att ge bromsarna massor av användning, särskilt om du bor i fuktiga eller regniga förhållanden. Rosten kommer alltid att börja bygga upp, men bromsa kommer att ta bort rost från rotorerna.

2 Rengöra rotorerna regelbundet. Du kommer att behöva höja bilen och ta bort hjulet för att nå rotorerna, och du kanske vill ta bort bromsoket för att rengöra hela rotorn. Använd en aerosol bromsrengöringsmedel med en kastrull under för att fånga droppande rest; Använd aldrig tryckluft på bromsdelar på grund av asbest i dem.

3 Använd en oljebaserad smörjmedel på de delar av rotorn som inte vidrör dynorna vid körning. Tillämpa detta endast om du märker rost börjar bygga upp. Använd en aerosol baserat glidmedel som WD-40, torka och rosta bort med en trasa. Se till att alla smörjmedlet borta från rotorerna innan körning.

4 Byt ut din broms rotorer med de som har speciella plätering eller beläggning som zink eller kadmium. Zink kan vara ett bättre alternativ som kadmium innehåller gifter som kan slitas ner på vägarna och kan möjligen orsaka miljöproblem.

Tips

  • Om du ser överdriven rost uppbyggnad, som endast skulle hända om du inte har kört bilen på en lång tid, ta den till en närliggande öppet parti. Slam på bromsarna ett par gånger, vilket gör att du kör långsamt nog att göra det på ett säkert sätt, för att ta bort rost.