XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Yamaha kontra Roland. Debatten har pågått sedan de båda införda digitala pianon mer än 20 år sedan. Båda gör anspråk på att återge ljud som är representativ för en akustisk flygel. Båda betonar "hem möbler" genomförbarhet. Omvänt har Yamaha sin Advanced Wave Memory-funktionen, som använder digital teknik för att ge autentiska prover av akustiska instrument. Roland gäller dess tekniska skicklighet med funktioner som en stor pekskärm i färg och högkvalitativa högtalare. Musikproducent Michael Downing använder Yamaha och konstaterar att dess musik sekvense förmåga ger tekniska framgångar också, men rekommenderar att jämförelser baserat på behov.

Instruktioner

1 Bestäm varför du vill ha en digital piano. Två populära skäl är att producera musik eller att följa en sångare på scenen.

2 Fastställa vilket märke approximerar en akustisk flygel. Till att börja med har en akustisk flygel tre pedaler: en mjuk pedal, en sustenuto pedal och en pedal. Vikten av pedalerna ligger i det faktum att Yamaha är en traditionell tillverkare av akustiska flyglar. Roland är inte. Således, många av Yamahas digitala pianon har tre pedaler. Tänk också på att det "graderade hammaren effekt."

3 Utvärdera varumärken med hjälp av "spec diagram Dessa är lätt att få från Yamaha och Roland hemsidor (yamaha.com och roland.com) Yamaha YDP223 digitala pianot och Roland RD-300GX dela följande attribut:.. 88 tangenter med graderad hammare effekt , många effekter, MIDI kapacitet (MIDI står för Musical instrument Digital interface, som gör det möjligt instrument för att samverka med varandra tillsammans med datorer).

Detta är dock tangentbord skiljer sig: Yamaha YDP223 har 64 rösters polyfoni (mängden sedlar kan spela på en gång). Roland RD-300GX har 128 rösters polyfoni. Den YPD223 har tre pedaler medan RD-300GX har en enda pedal. Den YDP223 levereras också med en bänk och är större.

4 Bestäm din budget. Yamahas priser är i allmänhet billigare. Ledande musikinstrument återförsäljare såsom Musiker Friend erbjuder prisklasser mellan $ 300 och $ 1600 för Yamaha digitalpianon. För Roland digitalpianon, erbjuder prisklasser mellan $ 1500 och $ 6000.

Tips

  • Cal Louwe av musiker vän, en av de ledande leverantörerna av och experter på musikinstrument, säger Yamaha är den överlägsna tillverkare av digitalpianon och keyboards. Framför allt nämner han Yamaha P60 och P120 digitalpianon för deras enkel installation och deras autentiska flygel känsla och ljud. I jämförelse, Abe Martin konstaterar att Roland RD 700SX och Roland RD 300 SX ger dig samma känsla och Sonic heft som en akustisk flygel. Han rekommenderar dem för att utföra musiker på grund av den hastighet med vilken deras verksamhet och funktioner kan utföras.
  • Consulting en musik säljare, är en branschtidning eller musiker rekommenderas endast efter tillämpning av ovan nämnda steg.