XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man installerar Tweeters med bas blockerare


Diskanter är högfrekventa givare, flytta tusentals gånger per sekund för att återge diskant. Med tanke på den lilla diametern hos en typisk tweeter och den fysiska oförmågan att reproducera bas, måste dessa förare skyddas av en crossover. När du lägger till en diskant till ett befintligt stereo, många väljer att använda bas blockerare. Dessa inline kondensatorer filtrera bort bas till diskant, gör det möjligt att arbeta utan rädsla för skador.

Instruktioner

1 Leta den röda pricken eller annan indikator på positiv polaritet på baksidan av diskant. Klipp denna tråd 2 inches från tweeter med avbitare.

2 Remsa 1/2 tum av isoleringen från båda ändarna av de isolerade trådar som leder från basinblockerare. Strippa en ytterligare halv tum av isoleringen från de skurna ändarna av tweeter tråd.

3 Crimp en isolerad kontakt med de blottade trådarna på ändarna av basen blockerare. Skjut de avskalade tweeter trådarna i de andra ändarna av kontakterna. Crimp dessa på plats.

4 Leta reda på dörrhögtalarkablarna under instrumentbrädan. Konsultera den schematiska för att fastställa de korrekta ledningarna. Normalt är dessa grå och grön, med en åtföljande grå och grön tråd med en svart rand.

5 Snap klämman halvan av T-don-kontakt över dörren högtalarkablarna. Fäst klämmorna med tången.

6 Dra tweeter gästbok till dörrhögtalare plats under instrumentbrädan. Se till att kabeln är fri från potentiella hinder och gångtrafik. Crimp spaden halvan av T-don kontakt till dessa trådar.

7 Skjut diskant tråd med svart eller vit rand i T-tap klämma ansluten till högtalarkabeln med en svart rand. Upprepa för den andra tråden.

Tips

  • Använd kardborre band eller en liten bit av dubbelhäftande tejp för att tillfälligt placera en diskant som du experimentera med plats.
  • Kom ihåg att övergångsfrekvens dubbel beroende på impedans. Till exempel, om du använder en 4 ohm diskant, en bas blockerare med en 3000 Hertz värde blir 6000 Hertz på 8 ohm.
  • Arbeta aldrig på en stereo med tändningen på.