XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man installerar ny vindruta Glas


Installera ny vindruta är nödvändigt om din bil vindrutan har knäckt eller krossas. En skadad vindruta är inte bara en skamfläck, det är också en synskada som kan äventyra säkerheten för föraren och passagerarna. Enligt AutoMedia.Com, vindruta sprickor som hindrar visionen är olagligt i många stater och kan leda till att föraren tar emot ett citat. Carsdirect.com varnar att vindrutor bör endast installeras av personer med erfarenhet av installation glas eftersom vindrutor är viktiga enheter som kan orsaka allvarliga skador om den inte installeras på rätt sätt.

Instruktioner

Förberedelse

1 Skjut en trim remover, som är ett verktyg som liknar en skruvmejsel och en kofot, försiktigt över det svarta beskärningsområdet av vindrutan tills du hittar klippet som håller vindrutan på plats. Håll trim på plats med trim remover och använda en brukskniv att noggrant skära det första lagret av trim. När väl det första skiktet avlägsnas, skärs bort det andra skiktet på samma sätt.

2 Lyft vindrutetorkare från torkararmarna för att ta bort dem, sedan försiktigt skrapa vidhäftande materialet från under vindrutan med en mejsel.

3 Dra vindrutan framåt med hjälp av en plastruta pinne, ta bort alla klipp från vindrutan. Tillåter vindrutan för att vila i öppningen.

4 Placera sug fästen på vindrutan för att skydda vindrutan från splittring, och försiktigt bort vindrutan från bilen.

Installation

5 Rengör vindrutan monteringsytan på bilen noggrant med hjälp av en mejsel och en trasa för att ta bort eventuellt skräp.

6 Applicera en sträng uretanprimer med en kittspruta på vindrutan monteringsytan.

7 Scuff monteringsytan på den nya vindrutan med sandpapper, sedan använda en sträng av uretanprimer med en kittspruta runt hela den nya vindrutan monteringsytan.

8 Placera sug fästen på den nya vindrutan och lyft försiktigt vindrutan på bilen. Skjut nya vindrutan försiktigt i vindrutan monteringsytan, ett lätt tryck för att fästa nya vindrutan till uretanprimer.

9 Kontrollera att det inte finns några mellanrum mellan vindrutan och monteringsytan, ta bort överflödigt primer med en trasa.

10 Tryck på trim tillbaka på plats över den nya vindrutan med händerna eller en gummiklubba, sedan tillbaka vindrutetorkarna till torkararmarna.

11 Applicera flödes grade butyl tätningsmedel till den nya vindrutan och täcka området med maskeringstejp. Rengör nya vindrutan noggrant med glasrengöringsmedel och en trasa.

12 Vänta flera timmar tills de härdar innan du tar bort maskeringstejpen eller kör bilen.

Tips

  • Bär alltid skyddsglasögon och gummihandskar när du installerar vindruteglaset. Skyddsglasögon skyddar ögonen från glassplitter och gummihandskar förhindra oljor och smuts som kan finnas på dina händer från att förorena monteringsytor.