XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man installerar en iPod-adapter till en bil


Som iPods växa i popularitet, fler och fler människor vill ta sin musik med dem på vägen. Många av de nyare modell bilar och lastbilar på marknaden idag kommer med en port på din iPod eller standard MP3-spelare. Men de flesta fordon tillverkade före 2000 inte kommer utrusta med en sådan port. Om detta hamnar är fallet, har du fortfarande några alternativ tillgängliga för dig. Den typ av adapter, och installationen kommer att variera, beroende på vilken typ av stereo du har. Till exempel, om du har en kassettspelare, kan du köpa en kassett-formad adapter som glider rakt in i ditt kassettdäck. Andra alternativ är att använda en trådbunden FM-modulator eller tillgång till RCA-uttaget på stereon.

Instruktioner

Bandspelare iPod Adapter

1 Slå på kassettspelare och se till att den är tom.

2 Glida adaptern i kassett-spelare. Själva adaptern är formad på samma sätt som en kassett, men med en sladd kör ut ur den bakre änden av den.

3 Anslut kabeln som löper från adaptern i hörlursuttaget på din iPod.

4 Se till att din stereo är inställd på band och sedan spela iPod.

Wired FM-modulator

5 Nå under och bakom din bilstereo och leta reda på antennkabeln. När du hittar antennkabeln, koppla bort den från baksidan av stereon.

6 Anslut bilens antenn tråd i modulatorn antenninmatningsfacket.

7 Anslut modulatorn utgång sladden till stereons antenningången.

8 Ställ modulatorn för att köra mot en svag konkurrerande signaler antingen högst upp eller längst ned i spektrumet.

9 Anslut ljudutgången kabeln till din iPod hörlursuttag och sedan spela iPod.

RCA Port

10 Ta din bilstereo med hjälp av små skiftnyckel och skruvmejsel set. Om du är osäker på hur du tar bort din bilstereo du kanske vill få en vän för att hjälpa dig.

11 Leta reda på dubbla uttagen på baksidan av stereon. De kommer att ha röda och vita ingångar en med en röd och en med en vit ingång (liknar RCA-uttag på hemmastereo).

12 Anslut RCA-to-hörlurar sladdar i stereo RCA-uttag.

13 Anslut den andra änden i din MP3-spelare hörlursuttag.

14 Ställ din stereo till antingen hjälp eller CD-läget. Testa iPod på båda inställningarna för att avgöra vilken som fungerar.

15 Ominstallera din bilstereo på plats.