XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Ett fordon oljetryck övervakas av en sensor. Moderna fordon har vanligtvis plast sensorer inrymt på sidan av motorblocket. Sensorn oljetrycks styr även bränslepumpen. En dålig sensor kan stänga av bränslepumpen under antagandet att ingen olja finns. Chevrolet Cavalier har olika lägen för sensorn, beroende på året. Majoriteten av Cavalier motorer placera oljetrycksgivaren på baksidan av motorblocket, strax ovanför oljetråget i anslutning till startmotorn.

Instruktioner

1 Kör fordonet på rampen, parkera den, stänga av tändningen och ställa i nödbromsen. Öppna och säkra huven.

2 Shine en ficklampa längs ryggen och passagerarsidan av motorn. Du letar efter en liten, svart plast elektrisk förbindelse med en bult mellan den och motorn. Sensor bultar på motorn och ligger nära starter, en metallcylinder bultade på sidan av motorn. Detta är platsen för de flesta av 4-cylindriga motorer.

3 Lyft huven och titta under tändkablarna på toppen av ventilkåpor. Sensor bultar in i sidan av toppen av ventilkåpor centrerad på motorn på V6-modeller.

Tips

  • Sensor ersättning kräver kopplar den elektriska sele och skruva sensorn. Den nya sensorn behöver teflontejp på gängorna och skruvar direkt på plats. Selen snäpper lätt på den nya sensorn.
  • Låt motorn svalna innan du arbetar nära den för att förhindra att bränna huden.