XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man hittar Flash på en SLR filmkamera


De flesta filmbaserade Single Lens Reflex kameror erbjuder åtminstone en av två blixtalternativ: en inbyggd blixt och en extra blixt. Båda typerna gör det enklare att lägga till ljus till mörka miljöer eller ljusare skuggor på en solig dag. En inbyggd automatisk blixt lyser ögonblicksbilder av nära avstånd ämnen. När du behöver för att styra avståndet, produktion och riktning av ljus, en extrablixt ansluten till tillbehörsskon på en SLR filmkamera kommer att göra susen. Båda typerna av blinkar vila på toppen av kameran, vilket gör dem enkla att lokalisera.

Instruktioner

Inbyggd blixt Plats

1 Titta på kamerans framsida, strax ovanför där linsen mounts på kamerahuset. Hitta en liten knapp märkt med en blixt symbol.

2 Tryck på knappen för att aktivt en pop-up stil blixt. Leta efter en liten, rektangulär glasskivan något större än ett frimärke. Detta är den inbyggda automatiska blixt.

3 Lyft den lilla plast spaken på sidan av blixten för att öppna pop-up blixt manuellt om ingen knapp existerar.

Auxiliary Flash Plats

4 Leta reda på silver fyrkantig "blixtsko" på högst upp i mitten av kameran.

5 Placera basen på en hjälp blixt på baksidan av kameran på den varma skon och skjut flash framåt, mot den främre änden av kameralinsen.

6 Vrid spännhjulet moturs vid basen av blixten eller vända spaken till "Lock" för att säkra blixten på fästet.

Tips

  • Om en extra blixt monterad på tillbehörsskon av din SLR filmkamera inte läsa information från kameran, ta bort blixten och rengör metallkontaktpunkterna på basen av blixten och metalldelar tillbehörsskon. Försiktigt gnugga ett suddgummi över metalldelar för att ta bort all smuts eller korrosion som kan blockera den elektroniska anslutningen.