XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man gör biodiesel bränsle från matolja


Biodieselbränsle kan göras från vegetabilisk olja, både nya och begagnade. Den är tillverkad av de långkedjiga fettsyrorna i oljan. Använda biodiesel är en renare, mer miljövänligt alternativ än vanlig diesel och kan köras i en vanlig dieselmotor eller en konverterad en. Göra biodiesel från matolja hemma kan göras av vem som helst genom en process som kallas transesterifiering. Börja med ren matolja för att göra ett test bad och lära sig processen.

Instruktioner

1 Snabbt mäta lut i en plastpåse på skalan, och stäng sedan påsen. Låt inte lut förbli exponerade för luften under långa, eftersom det kommer att absorbera fukt. Mät metanol och häll det i halv-liters plastbehållare med hjälp av en tratt. Använd den andra tratten att hälla lut i plastbehållare, och sedan skruva locket på ordentligt. Snurra blandningen i ungefär en minut åt gången, fem eller sex gånger, tills lut är helt upplöst i metanol, skapar metoxid. Lösningen kommer att få heta. Det bör ta mellan 10 och 30 minuter för fullständig upplösning.

2 Värm oljan till 130 F, och häll försiktigt i mixern. Försiktigt den metoxid till oljan med blandaren slås fortfarande av. Tätt på locket och vrid mixer på låg. Blanda i 20 till 30 minuter.

3 Häll blandningen i en 2-liters flaska och skruva fast locket ordentligt. Låt blandningen svalna och sedimentera under 12 till 24 timmar. När det är fast, kommer det att finnas två distinkta skikt: den övre ljusare skikt är biodiesel och botten mörkare lagret är glycerin biprodukt. Häll försiktigt bort det översta lagret av biodiesel i en annan 2-liters läsk flaska, lämnar glycerin bakom. Du måste låta det lösa igen om glycerin blandas in i den nya flaskan.

4 Testa din bränsle genom att sätta 150 ml av biodiesel i en plastsodaflaska med 150 ml vatten. Skaka väl i 10 sekunder, och sedan låta det lösa. Om blandningen bildar två distinkta skikt, med biodiesel på toppen och vatten på botten har du gjort kvalitet bränsle. Om de stannar blandas i en ljusgul mousse, måste du upprepa parti och förmodligen behöva mäta dina ingredienser närmare.

5 Tvätta biodieselbränsle genom att kombinera den med halv liter färskt vatten i en 2-liters flaska. Blanda tillsammans och låta dem sedimentera, precis som i tvätttest. Peta ett litet hål i botten av flaskan och tillåta vatten att rinna ut. Täck hålet med tejp och upprepa processen två eller tre gånger tills biodiesel är genomskinlig.

Tips

  • Gör din första testsatsen med hjälp av de renaste kemikalier och ny matolja. Detta kommer att ge dig en uppfattning om egenskaperna hos de bästa kvalitet biodiesel för dig att jämföra med senare.
  • Köp en begagnad mixer som är billigt, eftersom du kommer mest sannolikt att använda en större typ av processor senare när du vill göra större partier av biodiesel.
  • Läs säkerhetsföreskrifterna på alla kemikalier. Metanol är giftig, och lut är mycket frätande, så tillåter inte det att komma i kontakt med huden.
  • Använd inte en mixer som du kommer att använda för mat någonsin igen.
  • Förvara alla kemikalier borta från barn, flammar, hud och ögon.
  • Bär lämplig skyddsutrustning, inklusive handskar och skyddsglasögon.