XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  HuvudsidaFöreställ släppa din mobiltelefon i diskhon när du diska, eller lämnar den i din byxa ficka och råkar köra det genom tvättmaskinen. Dessa saker faktiskt händer, och bortsett från helt enkelt inte med din mobiltelefon nära en vattenkälla, kanske du kan fixa och användning, telefonen det återigen om du tappar den i vatten.

Instruktioner

1 Utdrag telefonen från vattenkällan omedelbart och undvika frestelsen att slå på den. Lämna din mobiltelefon avstängd.

2 Dra ut batteriet och ta ut SIM-kortet om det är lätt att avlägsna. Slösa inte tid på att försöka ta bort SIM-kortet om du inte har snabb och enkel tillgång till det.

3 Torka din mobiltelefon, batteri och SIM-kortet med en mjuk trasa eller pappershandduk, noga med att inte skada något ytterligare; bara försiktigt blot bort så mycket vatten som möjligt.

4 Suga upp resterande vatten om du har en butik vac. Om inte, ta en burk med tryckluft och spränga bort återstående vatten.

5 Häll tillräckligt ris i en skål eller plastpåse för att helt täcka mobiltelefon och dess komponenter.

6 Sänk mobiltelefon, batteri och SIM-kortet i riset.

7 Lämna mobiltelefon och tillhörande delar i riset i minst 10 till 12 timmar. Om du kan lämna dem i ris för 24 till 48 timmar, desto bättre.

8 Ta mobiltelefon, batteri och SIM-kortet och dammsug upp eller blåsa bort riset damm med butiken vac eller tryckluft.

9 Sätt din mobiltelefon ihop och ladda det.

10 Slå på för att se om det fungerar.

Tips

  • Obs: Kanterna skärmen på telefonen kan bleka men detta kommer sannolikt att vara omfattningen av skadorna. Telefonen bör fortfarande vara helt användbar.
  • Torka aldrig din mobiltelefon med någon typ av värmekälla, inklusive en hårtork på en låg nivå. Värmen från dessa apparater kan skada din mobiltelefon interna komponenter.