XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man fixa mitt Zenith Projection TV


Projektion TV kan ofta stöter på ett litet antal gemensamma problem som kan medföra att TV obrukbar, eller orsaka att verka i en mindre än önskvärt sätt. Även om det kan vara en början svårt att fastställa källan till ett problem, kan du felsöka för ett antal distinkta, vanliga problem som kan plåga din Zenith Projection TV, och fixera dem med relativ lätthet även om du inte har någon tidigare erfarenhet av projektions-TV reparation .

Instruktioner

1 Se till att alla anslutningar på din Zenith Projection TV sitter bekvämt och säkert. Se till att strömkabeln är ordentligt ansluten till överspänningsskydd eller direkt i vägguttaget. Kopplade kablar är en enkel fix, men ändå är en fråga som oftast plågar TV.

2 Vicka din koaxialkabel. Även om din koaxialkabel är korrekt ansluten, kan det vara löst i något avseende, vilket resulterar i en försämring av bildkvaliteten, eller vad som brukar kallas "snö". Denna "snö" är en störning som kan avhjälpas genom återförsluta koaxialkabeln till en stramare läge på baksidan av Zenith Projection TV.

3 Observera baksidan av kabel eller satellitboxen. Se till att A / V-kablar är korrekt ansluten till både baksidan av kabel / satellitboxen och baksidan av Zenith Projection TV. Standard A / V-kablar har en uppsättning av utsprång på vardera änden av kablarna med tre stiften på varje uppsättning (för totalt sex stift). Det finns en röd, en vit och en gul stift i varje uppsättning. På samma sätt märka att det finns färgmatchning A / V-portar på baksidan av kabel / satellitboxen och baksidan av Zenith Projection TV. Se till att dessa A / V-kabel stift är korrekt färgmatchade och ansluten till portarna.

4 Kontrollera din videoingång på Zenith Projection TV. Du kan av misstag ha bytt till fel ingång förra gången du använde en utanför anordning såsom en DVD-spelare eller videospel maskin. Glömmer att byta tillbaka till rätt videoingång för kabel / satellit-TV skulle resultera i en tom, mörk bild. Hit "Input" knappen på fjärrkontrollen för att framgångsrikt rotera videoingångarna tills du träffar den rätta.

5 Titta noga på din Zenith Projection TV-skärmen för alla unika oegentligheter utanför "snö" fenomen. Projektion TV lider ibland från magnetiseringen problem, vilket resulterar i fläckar på displayen. Använda en stor magnetspole (se Resurs) för att avmagnetisera skärmen och fixa fläckar. Wave spolen i en cirkulär rörelse sakta framför skärmen tills du har täckt hela området på TV-skärmen på detta sätt. Detta bör lindra visnings fläckar.