XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man får ut av att vara fast i en snödriva


Snö kan vara vacker, men det kan också vara en massiv besvär. Efter några dagar av vintervädret, kan du märka att ett berg av snö har förbrukat din bil. Om du parkera på en gata i staden, är detta problem endast förvärras när plog komma igenom och skapa en gigantisk mur som blockerar din bil. Att komma ut ur en stor snödriva är en arbetsintensiv prövning som sannolikt kommer att ta några timmar, så är det bäst att starta processen innan du faktiskt behöver vara någonstans.

Instruktioner

1 Sätt på din varmaste kläder och förbereda sig för ett par timmar av manuellt arbete. Om du har vattentäta handskar eller stövlar, bör du använda dem för att skydda dina händer och fötter.

2 Gräva ut trottoaren bredvid bilen med snö spade. Detta ger dig en säker plats att manövrera och gör det lättare för grannar att flytta upp och ner på gatan.

3 Ta bort så mycket snö från runt bilen som du kan med spaden. Du behöver inte att ösa upp varje sista biten, men du kommer att behöva snön att åtminstone under dina stötfångare och sidopaneler.

4 Gräva snön ut från under dina däck. Snö under däcken begränsar ditt grepp och gör det svårt att dra ut.

5 Borsta överskottet snön från huven, vindruta, bål och tak på din bil. Denna snö kan innebära en fara för andra förare om det blåser bort på motorvägen eller en stadsdel gata.

6 Skrapa iced-on snön från vindrutan med en skrapa. Du kan rengöra alla dina fönster med skrapan för att förbättra din körning synlighet.

7 Hop i bilen, startar den och ge den ett par minuter för att värma upp. När du är klar, försök att dra sig ur ditt utrymme.

8 Rock bilen fram och tillbaka i snön för att generera drivkraft. Du kan göra detta genom att lätt att tillämpa gasen att rulla framåt och låta det gå att gunga fram. Om du inte kan komma ut med lite gungande, måste du göra mer grävande.

Tips

  • Om du har fastnat i en snödriva på motorvägen eller i en annan farlig plats, kan det vara bäst att kontakta vägassistans och vänta på hjälp.