XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man får bättre bränsle körsträcka för en 2007 Tahoe


2007 Chevrolet Tahoe (och liknande GMC Yukon) är en full-size sport utility vehicle (SUV). Den fyradörrars SUV levereras med två eller fyrhjulsdrivna alternativ. Denna Chevy har ett urval av tre olika V-8 motorer som producerar mellan 295 och 320 hästkrafter och 305 och 340 foot-pounds av vridmoment. En populär säljare, tilltalar detta fordon till förare som söker en rymlig SUV som är i stånd att bogsering. När de är fyllda med vanlig blyfri gas, Tahoe genomsnitt 14 miles per gallon (mpg) i staden och 19 mpg på motorvägen. Även om detta kanske inte är den mest bränslesnåla fordon som tillverkas, finns det några steg som Tahoe ägare kan göra för att öka bränsleeffektiviteten.

Instruktioner

1 Chevy Tahoe är E85-kapabla (en alkoholbränsleblandning som innehåller en blandning av upp till 85 procent denaturerad bränsle etanol) eller använder vanlig blyfri 87 oktan gas. behövs inte högre oktan och kommer bara att kosta dig mer på pumpen.

2 Undvik aggressiv körning. Snabb acceleration kommer bara att göra motorn arbeta hårdare. Enligt Federal Trade Commission (FTC) kan du förbättra din gas körsträcka upp till 5 procent genom att helt enkelt stoppa snabba "Jackrabbit" startar och hårda starter, särskilt vid körning i staden.

3 Trimma upp din SUV som behövs. Se till att din Chevy har ren luft och bränslefilter. Kontrollera och byt tändstift vid behov. FTC hävdar att en väl avstämd motor kan förbättra bränsle körsträcka med i genomsnitt 4 procent. Även om du tar Tahoe terrängkörning och på dammiga vägar, kontrollera luftfiltret regelbundet.

4 Byt olja vid behov. Smutsig olja orsakar en minskning av motor och bränsleeffektivitet. Tillverkaren rekommenderar Tahoe ägare använder SAE 5W-30 syntetisk olja. Använd inte andra viskositetsoljor.

5 Kontrollera däcktrycket varje månad. Under uppblåsta hjul orsakar onödig rullmotstånd. Kontrollera också att däcken är i linje. Den bästa tiden att kontrollera lufttrycket i däcken är när SUV inte har körts mer än en mil. Att ta reda på hur mycket tryck som behövs, har GM lagt en informationsetikett på förarsidan dörr under låset stolpen.

6 Undvik långa perioder för att låta motorn gå på tomgång. Detta minskar inte bara bränsleeffektivitet, det skadar miljön.