XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Rotorer, även känd som bromsskivor, är den skiva som din bromsbelägg trycker upp mot att bromsa bilen när du bromsar. Om de blir skeva eller sliten med tiden, då är det nödvändigt att ersätta dem. Installationen är densamma i alla årsmodeller och är lätt att göra i ditt eget garage med rätt verktyg och lite know-how.

Instruktioner

1 Köp rotorer för din Dodge Intrepid på din lokala Biltema eller på nätet. Ersätta alla rotorerna på en gång, eller åtminstone ersätta den främre eller bakre paret samtidigt för säker bromsverkan. Detta kan också vara en bra tid att installera nya bromsbelägg.

2 Höj din Dodge Intrepid med hjälp av domkrafter och pallbockar och se till att blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla när du arbetar. Ta bort muttrarna, däck och hjulenhet på arealuttag.

3 Ta bort de två skruvarna som håller bromsok adaptern till knogen med en hylsnyckel eller luftspärr. Du kan behöva dra tillbaka bromsok kolv i hålet med hjälp av en c-klämma för att få tillräckligt med utrymme för att skjuta tjocklek bort från rotorn.

4 Använd mekaniker gästbok att avbryta bromsok och fäst bromsslangen ur vägen medan du byter rotorn. Undvik att koppla bromsledningen eller så måste du då lägga bromsvätska och lufta bromsledningen.

5 Dra bort den gamla rotorn och rengör navet och närliggande ytor med en fuktig trasa. Skjut den nya rotorn på plats och dra åt skruvarna. Byt bromsok adaptern och bromsledningen och dra sedan åt de två monteringsbultarna till 85 fot pounds (115 Nm) med en momentnyckel eller luftspärr med en lämplig adapter.

6 Sätt hjulenheten och däck igen och sedan upprepa denna process för varje ytterligare rotorn. Sedan sänka fordonet och dra åt däck muttrarna till 110 fot pounds (150 Nm). Pumpa bromsarna och sedan väg testa Intrepid att se till att installationen har slutförts.