XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Den positiva vevhusventilerande (PCV) ventil möjliggör frisättningen av luft när den passerar genom kamrarna motorn i din Pontiac Grand Am. För att hålla uppbyggnaden av trycket under kontroll, måste du byta PCV-ventilen om det går sönder. Nedan beskrivs hur man ändrar PCV-ventilen på både en fyr- och sexcylindriga Pontiac Grand Am.

Instruktioner

1 Leta reda på PCV-ventilen på Grand Am. Du hittar PCV-ventilen på höger sida av den främre ventilkåpan. Du måste ta bort ventilen för att felsöka det att avgöra om du behöver en ersättare. För att ta bort, dra PCV-ventilen ur locket och lossa slangen.

2 Testa gamla PCV-ventilen för att avgöra om den behöver bytas ut. Blåsa luft genom den för att se om det är igensatt. Om det inte verkar att ventilera, då måste du installera en ny ventil.

3 Köp en ny PCV-ventilen för Grand Am. Du kan köpa en originalutrustning ersättning från Car Stuff för alla Pontiac Grand Am motortyper som gjorts mellan 1994 och 2005.

4 Pop nya PCV-ventilen till platsen för den gamla ventilen. Med rätt del skulle det knäppa rätt i. Ta slangen och sätt tillbaka den för att slutföra installationen.

Tips

  • Om motorn går ojämnt när du tomgång, kan problemet visar sig vara ett igensatt eller inte fungerar PCV-ventilen.
  • Ett annat sätt att felsöka PCV-ventilen är att skaka den. Om du inte hör ett rasslande ljud, måste du ändra det.