XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

På en Dodge Caravan, som alla moderna bilar, PCV (positiv vevhusventilation) ventilen minskar bil utsläpp genom att positivt tryck från vevhuset (insidan av motorn) och avluftning tillbaka till motorns luftintag att se till att inga oförbrända kolväten släpps ut i miljön. Följ några steg för att ersätta PCV-ventilen på en Dodge Caravan.

Instruktioner

1 Hitta PCV-ventilen på motorn. PCV-ventilen är belägen i ventilkåpan hos motorn.

2 Ta bort PCV-ventilen genom att dra den rakt upp för Dodge Husvagnar årsmodeller 1984 till 2000.

På 2001 och nyare Dodge Husvagnar, ta bort PCV-ventilen genom att skruva loss den med skiftnyckeln.

3 Ta bort gummivakuumslangen från PCV-ventilen och kasta det gamla PCV-ventilen.

4 Installera PCV-ventilen genom att installera gummivakuumslang på den nya PCV-ventilen på samma sätt den var ansluten till det gamla PCV-ventilen.

5 Installera PCV-ventilen in i motorns ventilkåpan den i motsatt sätt som den togs bort.

Tips

  • Om sugslangen är svårt att avlägsna från PCV-ventilen, vrid på PCV-ventilen hullingförsedda montering. När slangen slår lätt på PCV montering, blir det lätt att ta bort den från PCV-ventilen.
  • För att avgöra om PCV-ventilen måste bytas, ta bort den med hjälp av anvisningarna i den här artikeln. Efter uttagningen skaka den i handen. Om du hör en skallra, inte ventilen inte behöver bytas ut. Om ventilen inte skramlar är ventilen fastnat och bör bytas ut.
  • För att lokalisera PCV-ventilen lättare, använda ersättnings PCV-ventilen som ett exempel på hur det ser ut.
  • Inspektera sugslangen kör till PCV-ventilen. Om den är sprucken eller har ett hål i det, byt ut den när du byter PCV-ventilen.