XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

2001 Chevy 1500HD använder växellådsolja i differential att skydda ringen och kugghjul från slitage på grund av friktion som skapas när växlarna i kontakt med varandra som en del av sitt jobb. Med tiden leder detta till en uppdelning av växellådsoljan, kräver en förändring. Byte av växellådsolja i differentialen är en del av 1500HD ordinarie underhållsschema. Du bör utföra denna uppgift var 60.000 miles. Vem som helst med grundläggande färdighet i bilverkstäder kan slutföra jobbet på mindre än 45 minuter.

Instruktioner

1 Skjut dräneringstråget direkt under 1500HD s differential. Lossa differentialkåpan fästskruvar med Hylsnyckelsats och låta den gamla växellådsolja att hälla ut i tråget.

2 Ta differentialkåpan fästskruvar helt med Hylsnyckelsats. Ta bort 1500HD differens lock för hand. Rengör differential och differentialkåpan tätningsytor med packningen skrapa, broms renare och trasor för att ta bort den gamla packningen och eventuellt överblivna rester.

3 Applicera ett tunt lager av spray lim till 1500HD differens täcka tätningsyta. Ställa in differentialkåpan packningen på plats, foder bulthålen i packningen mot hålen i locket.

4 Håll i differentialkåpan och packningen på plats på den differentiella och gänga i monteringsskruvarna för hand. Dra åt skruvarna med Hylsnyckelsats.

5 Ta bort differential pluggen från sidan av 1500HD differens använder hylsnyckel. Fylla differential med växellådsolja genom differentialpåfyllningshålet tills vätskan möter botten av påfyllningshålet.

6 Sätt tillbaka differential pluggen med hylsnyckel. Rengör utsidan av 1500HD differens med broms renare och trasor för att avlägsna utspilld växellådsolja.