XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

2001 års modell markerade den första utgåvan av Kia Optima. Optima förblev de största och lyxigaste av Kia-modeller fram till 2004 frisläppandet av den större och lyxigare Amanti. 2001 Optima kom standard med en 149-hästkrafter, 2,4-liters fyrcylindrig motor, och hade en valfri 2,7-liters V-6 motor, som producerade 170 hästkrafter. Fram ventilerade skivbromsar och bakre trumbromsar förde 2001 Optima till ett stopp på fyrcylindriga modeller, medan V-6 modeller för fyrhjuliga skivbromsar. Byte av främre rotorerna på 2001 Kia Optima kräver att ta bort bromsok och kuddar.

Instruktioner

1 Ta bort ungefär hälften av bromsvätska från Optimas huvudbromscylindern, med hjälp av en ren kalkon baster. Överför vätska till en liten behållare.

2 Lossa, men ta inte bort, bilens främre muttrarna, med hjälp av en spärr och uttag. Höj framsidan av Optima, med hjälp av en domkraft. Position jack står under Kias ramen och sänka Optima på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Kia. Arbetet på ena sidan av bilen i taget, så att du alltid har en komplett enhet som en visuell referens.

3 Dra ändarna på dynan-låsfjädern från hålen i den yttre delen av bromsok, med hjälp av nål-tång.

4 Ta bort bromsok mot fästet bultar, med hjälp av en Ratchet och uttag, medan du håller styrpinnen stadigt med en kombination skiftnyckel. Dra tjocklek av bromssystemet och säkra den till en upphängningskomponent, med hjälp av ett bungee rem. Ta bort bromsbelägg låsfjädern.

5 Dra bromsbelägg från bromsoket fästet. Ta bort de två bromsok fästet mot styrspindeln bultar och dra bromsok fästet från styrspindeln.

6 Ta bort de två skruvarna i mitten av bromsrotorn, med en stjärnskruvmejsel. Om skruvarna inte lossnar lätt, lätt peka på skruvhuvudena med en hammare för att befria dem.

7 Dra rotorn utanför Kias nav och kassera rotorn. Om den nya rotorn har smörjmedel på det som en skyddande, rensa bort med spray bromsrengöringsmedel. Ställ in den nya rotorn på navet, rada upp skruvhålen på rotorn med de på Optimas nav. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.

8 Ställ bromsok fästet tillbaka på Kias navet och dra åt bromsok fästet mot navet bultar till 51 till 63 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

9 Sätt i de nya bromsbelägg i bromsok fästet, så fliken slitagevarnare är vänd nedåt på den inre delen av bromsok fästet.

10 Placera den gamla inre bromsbelägg i tjocklek, så det rör bromsok kolv. Komprimera bromsok kolv genom att positionera en 8-tums C-klämman över bromsoket så att skruvdel vidrör bromsbelägget och den fasta delen vidrör den bakre delen av bromsoket kroppen. Dra åt C-clamp tills kolven pressas in i bromsoket. Ta bort C-klämman.

11 Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på baksidan av bromsbeläggen.

12 Ställ tjocklek på bromsok fästet och dra åt bromsok styrstift till 16 till 24 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag, medan du håller styrpinnen med en kombination skiftnyckel.

13 Upprepa steg 3 till 12 för rotorn på den andra sidan av Optima.

14 Sätt tillbaka framhjulen och dra åt muttrarna. Höj Optima bort av domkraften och ta bort läktaren. Sänk Kia till marken. Dra åt muttrarna till 65 till 87 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

15 Tryck och släpp Kias bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga till nya DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje. Stäng huvudcylindern.

16 Pumpa bromspedalen tills den är fast, innan du kör bil.

17 Ta den gamla bromsvätskan till en fordonsvätskeåtervinningsstation. Många Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.