XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Om bilden i din Vizio LCD projektions-TV flimrar, ser mörk eller visar felaktiga färger, kan du behöva byta lampa inuti TV: n. Livslängden på din lampa beror på hur länge du lämnar det på varje gång du använder det, hur ofta du använder den och ljusstyrka och kontrast på din TV. Om det är dags att byta lampa i din tv, köpa en ny lampa att installera själv på mindre än en timme.

Instruktioner

1 Stäng av TV: n och dra ut den. Låt den svalna i cirka 30 minuter innan du tar bort den gamla glödlampan.

2 Hitta lamphöljet panelen på TV: ns baksida. Det kommer troligen att ha varningar om elektrisk fara tryckt på panelen.

3 Ta bort panelens skruvar med skruvmejsel. Skruva lamphuset. Använd lätt tryck för att dra lamphuset ur TV: n.

4 Ta bort muttern från basen av lampan med hjälp av dina tång. Använd en skruvmejsel för att avlägsna terminalkabeln från sidan av basen. Bända loss klämmorna runt läppen av lampan som håller lampan på plats.

5 Dra lampan ur huset. Plocka upp lampa med trasa. Försök att inte röra den med händerna, som olja och smuts kan förstöra lampan. Placera lampa i huset.

6 Kläm de små klämmor runt lampans läpp, sedan skruva terminalkabeln till sidan av lampans bas. Dra åt muttern på basen.

7 Placera lamphuset tillbaka till TV: n. Skruva det på plats. Sätt tillbaka panelen och fäst med skruvar.

Tips

  • Använd inte en skruvdragare för detta projekt. Med hjälp av en hand skruvmejsel att du inte åt skruvarna för hårt i huset, vilket kan skada utbyteslampan.
  • Dra alltid ur TV från väggen och från alla mottagare, såsom en kabelbox, innan du arbetar med elektroniska komponenter.