XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Motorerna 1,8-liters och 2,0-liters används i Honda Civic Hybrid använda en enda serpentin bälte för att driva alla motorns tillbehörskomponenter, inklusive A / C kompressor, styrservopump, generator och vattenpump. Byta ut bält kräver användning av en hylsa och spärr set och förmåga att arbeta i trånga utrymmen. Om bandet slits ut, kommer det att skrika när du trycker på gaspedalen eller knäppa på mitten under tung belastning.

Instruktioner

1 Lokalisera dirigeringsschema tryckt på undersidan av huven. Diagrammet visar hur du dirigera ormliknande bältet. Om du inte kan hitta diagrammet rita ett diagram över remskivor och bältet routing på ett papper.

2 Leta reda på spännaren. På 1,8-litersmotor är spännarremskivan ligger direkt ovanför vevaxelns remskiva i mitten av motorn. Svängbulten för spännaren ligger direkt till vänster om spännarremskivan. På 2,0-litersmotorn är spännarremskivan ligger cirka fem inches ovanför vevaxeln remskiva och svängbulten går direkt genom dess centrum.

3 Placera sockeln och spärr på svängbulten. På 1,8-litersmotor, rotera handtaget på spärr till vänster. På 2,0-litersmotorn, vrid spärrskaft till höger.

4 Dra ormliknande bältet från motorns remskivor medan du håller spärrskaft på plats.

5 Placera den nya remmen på alla hybridens remskivor utom spännarremskivan.

6 Vrid spärrskaft på spännarremskivan och skjut remmen över remskivan. Avlägsna Ratchet och uttag från remskivan.